Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2017

Παίζω και μαθαίνω το όνομά μου

 Τις πρώτες εβδομάδες στο νηπιαγωγείο ασχοληθήκαμε με το όνομά μας. Άλλωστε αυτό βρίσκεται παντού στις κρεμάστρες, στα ντουλάπια με τις τσάντες κλπ και θα πρέπει να το αναγνωρίζουμε. Έτσι ξεκινήσαμε με το αρχικό μας γράμμα. Τα γράμματά μας μπερδέυτηκαν και έπρεπε να τα εντοπίσουμε
Στη συνέχεια τα τοποθετήσαμε στο πάτωμα του διαδρόμου και παίξαμε μαζί τους.Τα νήπια όσο ακούγεται η μουσική κινούνται με διαφορους τρόπους ανάμεσα στα γράμματα και μόλις αυτή σταματήσει ακουμπούν με διάφορα μέλη του σώματός τους το αρχικό τους γράμμα.
Με τα πόδια

Με το γόνατο...
Ακολούθως κόψαμε με το χέρο κομμάτια εφημερίδας και τα κολήσαμε το ένα δίπλα στο άλλο μέσα στο γράμμα  φτιάχνοντας το πρώτο μας κολάζ.

Στη συνέχεια πειραματιστήκαμε με τις νερομπογιές προσθέτοντας χρώμα στο χαρτόνι -βάση του γράμματός μας

Περπατήσαμε πάνω στο πατουσογράμμα μας και το γράψαμε στον πίνακαΦτιάξαμε το αρχικό μας με πλαστελίνη σαν άνθρωπο
 Ακολούθως γράψαμε με το χέρι μα ςστο διαδραστικό πίνακα το αρχικό μας
Εντοπίσμε τα γράμματα από τα οποία αρχίζουν αρκετά ονόματα φίλων στην τάξη μας


Και φτάσαμε στη σύνθεση του ονόματός μας με καπάκια. Κάθε νήπιο κρατούσε μπροστά του τόσα καπάκια όσα και τα γράμματα του ονόματός του.Μέχρι να τελειώσει ο χρόνος στην κλεψύδρα έπρεπε να συνθέσουν το όνομά τους. Δύσκολη δουλειά αλλά τα καταφέραμε...

Στη συνέχεια κολήσαμε τα καπάκια σε ένα χαρτόνι
γράψαμε τον αριθμό των γραμμάτων
και ιεραρχήσαμε τα ονόματα αρχίζοντας από το όνομα με τα λιγότερα γράμματα

Τέλος σε φύλλο εργασίας συνθέσαμε το όνομά μας και ζωγραφίσαμε τόσα κυκλάκια όσα και τα γράμματα του ονόματός μαςΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου