Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

;Ένα σαλιγκάρι στο σχολείο μας....

Μετά τις συνεχόμενες βροχές ένα σαλιγκάρι μας επισκέφτηκε. Συγκεκριμένα το βρήκαμαι στο πεζούλι του παραθύρου της τάξης μας. Το πήραμε μέσα και το βάλαμε στη γωνιά της παρατήρησης. Του δώσαμε το όνομα Τομ. Στο διάλειμμα βρήκαμε και άλλα σαλιγκάρια και τα φέραμε για παρέα στον Τομ. Τι θα τρώει όμως  ; Κανείς δεν ήξερε. Οπότε αποφασίσαμε να μαζέψουμε πληροφορίες και να τις φέρουμε στο σχολείο για τη ζωή των σαλιγκαριών.
Η Λιάνα μας έφερε αρκετές και αφού τις διαβάσαμε αποφασίσαμε και εμείς να κάνουμε χρωματιστά σαλιγκάρια όπως οι φωτογραφίες που μας έφερε. Πώς όμως ; Οι ιδέες πολλές με πλαστελίνη, με χαρτί γκοφρέ, να τα ζωγραφίσουμε  και με τουβλάκια από το οικοδοικό υλικό.Αφού καταγράψαμε τις ιδέες κάθε παιδί επέλεγε  την ομάδα του .Απαραίτητη προυπόθεση η συνεργασία μεταξύ των μελών της ομάδας για την παραγωγή του τελικού έργου. Το αποτέλεσμα της προσπάθειας κάθε ομάδας μοναδικό. Κάθε ομάδα αφού παρουσίασε το έργο της κια το αξιολόγησε,  έδωσε και ένα τίτλο.
Με χαρτιά γκοφρέ
 Με ξυλομπογιές
 Με κομματια γλασε
 με πλαστελίνη
με οικοδομικό υλικό

Στη συνέχεια διαβάσαμε το παραμύθι "ο Τομ το σαλιγκάρι" και αποφασίσαμε να το εικονογραφήσουμε καθώς το παραμύθι μας δεν είχε εικόνες. Για το λόγο αυτό χρησιμοποιήθηκε η εφαρμογή του διαδικτύου little birds tale καθώς είναι εύχρηστη για τα παιδιά. Τέλος ηχογραφήσαμε το παραμύθι και σας το παρουσιάζουμε. Οι δημιουργίες των παιδιών μοναδικές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου