Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Εγώ, εσύ, εμείς κι ένα " αρμένικο παραμύθι "

Τόσο ίδιοι μα και τόσο διαφορετικοί ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΦΙΛΟΙ!
Παίζουμε για να γνωριστούμε μεταξύ μας, να μάθουμε τα ονόματά, τις συνήθειες του καθενός, ό,τι θέλει να μοιραστεί μαζί μας και ό,τι αγαπάει!
Έτσι αυτοπαρουσιαζόμαστε, φωτογραφιζόμαστε αλλλα προσπαθούμε και  να θυμηθούμε όσα είπαν οι  νέοι φίλοι μας για τον εαυτό τους.




Πολλές οι ομοιότητες αλλά και οι διαφορές μας. Ίδιες ανάγκες  και επιθυμίες  αλλά και διαφορετικά γούστα και κάποιοι  διαφορετική γλώσσα!
Αποφασίσαμε, λοιπόν, να γνωρίσουμε τη γλώσσα του νέου μας φίλου από την Αρμενία και τι καλύτερο από ένα  παραδοσιακό αρμένικο παραμύθι διαβασμένο σε αυτή την ξένη για μας γλώσσα από τη μαμά του παιδιού!  Την καλέσαμε λοιπόν στο νηπιαγωγείο μας και μέσα από μια συνέντευξη των παιδιών,  μάθαμε πολλά πράγματα για τη χώρα, τις συνήθειες και τη γλώσσα τους.
Ακούσαμε το παραμύθι "η Χρυσομαλλόυσα και το μαγικό ψάρι" και μέσα από τις εικόνες τα παιδιά προσπάθησαν να το μεταφράσουν και να το εικονογραφήσουν.





Μπήκαμε όλοι στη θέση του φίλου μας και αντιληφθήκαμε πόσο δύσκολο είναι για εκείνον να καταλάβει τη γλώσσα μας και να επικοινωνήσει μαζί μας.
Έτσι, τα παιδιά   αποφάσισαν πως ένας από τους στόχους της φετινής χρονιάς μεταξύ άλλων θα έπρεπε να είναι και η βοήθειά μας προς στον συμμαθητή μας να μάθει τη δική μας γλώσσα!
Ωστόσο μάθαμε κι εμείς πως λέγεται στα  αρμένικα το ψάρι, η κατσαρόλα και το ευχαριστώ. Ελπίζουμε με τον καιρό να μάθουμε κι άλλες ώστε να κάνουμε τον μικρό μας φίλο να νιώθει πιο χαρούμενος και υπερήφανος για τη γλώσσα του!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου