Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

2 Απριλίου : Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου



Η παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου την ημέρα που γεννήθηκε ο μεγάλος Δανός παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.
Είδαμε εικόνες των βιβλίων που έγραψε και αναγνωρίσαμε αγαπημένα μας παραμύθια.
 
Το ασχημόπαπο
Τα καινούρια ρούχα του αυτοκράτορα

Η πριγκίπισα και το ρεβύθι
Ο Χρήστος που είχε διαβάσει σχεδόν όλα τα παραμύθια μας διηγήθηκε την ιστορία του ασχημόπαπου, του μολυβένιου στρατιώτη και της πριγκίπισσας με το ρεβύθι. Καθώς τα παιδιά δε γνώριζαν το παραμύθι "Τα καινούρια ρούχα του αυτοκράτορα" το διαβάσαμε  από την ιστοσελίδα http://www.paramithia.net/and3.html .
Στη συνέχεια διάβασα στα νήπια τα αινίγματα της Ανθής και αυτά με τη σειρά τους έπρεπε να μαντέψουν το παραμύθι. Μιλήσαμε για το τι είναι αίνιγμα, ποια χαρακτηριστικά έχει και αποφασίσαμε να κάνουμε τα δικά μας αινίγματα για να τα πούμε στα τμήματα του ολοήμερου. Χωριστήκαμε σε τέσσερις ομάδες. Κάθε ομάδα διάλεξε ένα παραμύθι, πήρε την αντίστοιχη εικόνα του παραμυθιού, διατύπωσε το αίνιγμα για το παραμύθι που διάλεξε
  Αίνιγμα 1ης ομάδας

Record and upload audio >>
 Αίνιγμα 2ης ομάδας

Online recording software >>
Αίνιγμα 3ης ομάδας

Audio recording and upload >>
Αίνιγμα 4ης ομάδας

Record and upload audio >>
και  ζωγράφισε το εξώφυλλο του παραμυθιού.
Ακολούθως επισκεφτήκαμε το τμήμα του Ολοήμερου για να πει κάθε ομάδα το αίνιγμα της. Σε περίπτωση που δε μπορούσαν να το βρουν κάθε ομάδα θα έδειχνε το εξώφυλλο που ζωγράφισε.
.




Τα νήπια του ολοήμερου με προσοχή άκουσαν τα αινίγματά μας και καθώς γνώριζαν τα παραμύθια του Άντερσεν τα μάντεψαν αμέσως. Στη συνέχεια μας έδειξαν τα εξώφυλλα των παραμυθιών που ζωγράφισαν τα ίδια και εμείς με τη σειρά μας μαντεύαμε το παραμύθι.


Καθώς ασχολούμαστε με την κυκλοφοριακή αγωγή φτιάξαμε σελιδοδείκτες με τα σήματα που γνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου