Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

LOOK! I LOVE TO COOK!: "Grandma's olivebread"

Η ενασχόλησή μας με την ελιά και το λάδι κάθε φθινόπωρο έχει λάβει πλέον έναν παραδοσιακό χαρακτήρα και ως γνήσια ελληνικό προϊόν δεν θα μπορούσε να λείπει από τις μαγειρικές μας παραδόσεις και προτιμήσεις. Τι καλύτερο από ένα νόστιμο γιαγαδίστικο ελιόψωμο! έτοιμοι, λοιπόν, να το ετοιμάσουμε, να το γευτούμε και φυσικά να το δείξουμε στους φίλους μας από τις άλλες χώρες με τις οποίες συνεργαζόμαστε στο E-twinning project: "Look! I love to cook!". 
Καλέσαμε τη γιαγιά Ιωάννα και μοιράστηκε μαζί μας τα μυστικά της συνταγής! Η δραστηριότητα υλοποιήθηκε ταυτόχρονα από όλα τα τμήματα του Νηπιαγωγείου μας.




Απολαύστε όλη τη διαδικασία μέσα από το ψηφιακό βιβλίου που δημιουργήθηκε για να το μοιραστούμε με τους e-twinning συνεργάτες μας και παίξτε με το ψηφιακό μας puzzle για την συγκεκριμένη συνταγή.




Το ψηφιακό μας puzzle
Olivebread 
6 piece

Με αφορμή την ενασχόλησή μας με την ελιά παρακολουθήσαμε το μύθο της ελιάς και τη διαμάχη Ποσειδώνα - Αθηνάς για την ονοματοδοσία της πόλης της Αθήνας.
 Γνωρίσαμε την τέχνη της αγγειοπλαστικής και τη διακόσμησή τους μέσα από τα αρχαία αγγεία και αυτό αποτέλεσε την έμπνευσή μας για τη δημιουργία των δικών μας με θέμα τον μύθο που προαναφέραμε.



 Φυσικά, γνωρίσαμε τα στάδια επεξεργασίας της ελιάς για την παραγωγή του λαδιού και με αφορμή τον πίνακα του Θεόφιλου δημιουργήσαμε το δικό μας "Λιομάζωμα".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου