Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

28η Οκτωβρίου 1940

Για την επεξεργασία της θεματικής αναζητήσαμε πληροφορίες και εικόνες στο διαδίκτυο, παρακολουθήσαμε  στο youtube την ιστορία της Γαλάτειας Σουρελή "Σαν παραμύθι", ώστε τα παιδιά  με απλό και παραστατικό τρόπο να κατανοήσουν τα ιστορικά γεγονότα και το μέγεθος του ελληνικού επιτεύγματος και το μεγαλείο της ελληνικής ψυχής.


Παίξαμε με τα γράμματα και τις λέξεις "αέρα" και "όχι", μετρήσαμε και ζωγραφίσαμε.

Μέσα από τα γεγονότα, προσπαθήσαμε να κατανοήσουμε τις καταστροφικές επιπτώσεις του πολέμου και να συνειδητοποιήσουμε το αγαθό της ειρήνης. Τα παιδιά ζωγράφισαν σκηνές πολέμου και σκηνές ειρήνης και με τα ανάλογα χρώματα που συμβόλιζαν και τα συναισθήματά τους δημιούργησαν τις αφίσες τους.




Συζητήσαμε για το εθνικό μας σύμβολο, τη σημαία μας και γνωρίσαμε μέσα από το έργο του Αλέκου Φασιανού τόσο το έργο του "Ο σημαιοφόρος", όσο και τον ίδιο τον ζωγράφο, τις δημιουργίες του, την τεχνική του και τα αγαπημένα του θέματα.
Εντοπίσαμε στο έργο στοιχεία ελληνισμού και στη συνέχεια τα παιδιά το απέδωσαν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο.



Για την πληρέστερη κατανόηση του θέματος και τη βιωματική προσέγγιση της ιστορίας επισκεφθήκαμε το "Στρατιωτικό Μουσείο Κομοτηνής", που πάντα προσελκύει το ενδιαφέρον των παιδιών, γεγονός που αντανακλάτε και στις ατελείωτες ερωτήσεις και απορίες τους μέσα στο μουσείο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου