Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021

Διδακτική αξιοποίηση της ιστορίας "Ο Νέλος ο κούνελος και η καροτοδρομίες"

 Αφού διαβάσαμε την ιστορία στο πλαίσιο της συζήτησής μας για τη φιλιά, τη συνεργασία και το δέσιμο της ομάδας, αποφασίσαμε να φτιάξουμε κι εμείς ένα καροτοκέικ και κριτσίνια καρότου και να απολαύσουμε ταυτόχρονα τις ευεργετικές ιδιότητες του ωφέλιμου καρότου με έναν τρόπο λίγο πιο διασκεδαστικό και απολαυστικό! Η δραστηριότητα αυτή αποτέλεσε και μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για STEAM δραστηριότητα. Ευκαιρία, λοιπόν, για γλωσσικό και μαθηματικό εγγραμματισμό,. Διαβάσαμε τη συνταγή, μετρήσαμε υλικά, συγκρίναμε ποσότητες και  εκτελέσαμε με τρόπο διασκεδαστικό!

Κάθε παιδί διάλεξε το υλικό της συνταγής που θα έφερνε στο σχολείο την επόμενη ημέρα, το οποίο γράψαμε ε μια σύντομη επιστολή προς τους γονείς, ώστε να κατανοήσουν τον λόγο που το ζητούσαμε και τι επρόκειτο να κάνουμε. Χωρίς την πολύτιμη συνεργασία τους η συνταγή μας δεν θα είχε την ίδια επιτυχία. 

Αφού συγκεντρώσαμε τα υλικά ξεκινήσαμε με τεράστια χαρά και χαμόγελα ζωγραφισμένα στα πρόσωπα των παιδιών. Στο τέλος, απολαύσαμε τις γευστικές μας δημιουργίες αλλά επειδή ο Νέλος μας έμαθε πόσο σημαντική είναι η φιλία, η προσφορά βοήθειας στους φίλους μας και το μοίρασμα, προσφέραμε τα εδέσματά μας και στο άλλο Ολοήμερο τμήμα για να τους δείξουμε την αγάπη μας!

Τίποτα δεν έχει αξία και νοστιμιά όταν δεν το μοιράζεσαι!!! Ααα...και ό,τι περίσσεψε το αφήσαμε για τις πρωινές δασκάλες και ένα μεζεδάκι για τις οικογένειές μας. Συνταγές, πάντως, δίνουμε...να ξέρετε!



    




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου