Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2022

ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ:"Επιμόρφωση εκπαιδευτικών, μια ευκαιρία για προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη"

Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του συγκεκριμένου Σχεδίου Δράσης της σχολικής μονάδας προέκυψε από τον Συλλογικό Προγραμματισμό για το σχολικό έτος 2021-2022 του Νηπιαγωγείου μας, καθώς κρίθηκε ως μία από από τις προτεραιότητές μας και τα σημεία προς βελτίωση του εκπαιδευτικού έργου της σχολικής μονάδας, όπως αυτά αποτυπώθηκαν στην Πρώτη Έκθεση Εσωτερικής Αξιολόγησης του Εκπαιδευτικού Έργου για το σχολικό έτος 2020-2021, κατόπιν διαλογικής συζήτησης του Συλλόγου Διδασκόντων, αποτίμησης και διερεύνησης των αξόνων και δεικτών των τριών λειτουργιών που συνθέτουν το εκπαιδευτικό έργο.

Στόχος Βελτίωσης:

Συμμετοχή των εκπαιδευτικών σε ενδοσχολικές επιμορφωτικές δράσεις για την ενίσχυση γνώσεων και δεξιοτήτων που θα αξιοποιηθούν στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Επιμέρους στόχοι:

  • Η κινητοποίηση των εκπαιδευτικών για συμμετοχή, κυρίως, σε ενδοσχολικές επιμορφωτικές δράσεις, για την ενίσχυση γνώσεων και ψηφιακών δεξιοτήτων, που θα αξιοποιηθούν και θα βελτιώσουν την ποιότητα του εκπαιδευτικού έργου και την επαγγελματική ανάπτυξη των συμμετεχόντων. 
  • Η γνωριμία και εξοικείωση των εκπαιδευτικών με ψηφιακές εφαρμογές και web2 εργαλεία που, πλέον, κρίνονται αναγκαία για την αξιοποίησή τους στη διδακτική πράξη, τόσο σε επίπεδο Εργαστηρίων Δεξιοτήτων όσο και σε καθημερινές πρακτικές εφαρμογές. Καθιστούν τη μάθηση πιο ελκυστική, βοηθούν στη δημιουργία συνεργατικού υλικού και στη διάχυση αποτελεσμάτων (π.χ. χρήση ιστολογίου). 
  • Η δημιουργία ψηφιακού υλικού ως παρακαταθήκη στη σχολική μονάδα, αξιοποιήσιμου από κάθε εκπαιδευτικό. 
  • Η απόκτηση πρακτικών γνώσεων που αφορούν στη διαχείριση κρίσεων και την επιτυχή ανταπόκριση του σχολείου σε θέματα ασφάλειας και έκτακτων αναγκών, όπως: η παροχή πρώτων βοηθειών και η διαχείριση θεμάτων πυροπροστασίας/πυρασφάλειας στο σχολείο. 
  • Η απόκτηση εμπειρίας σχεδιασμού και οργάνωσης επιμορφωτικών δράσεων.

Ξεκίνησε με τη διερεύνηση των επιμορφωτικών αναγκών των μελών της Ομάδας για τη διαμόρφωση του σχεδιασμού και την πορεία υλοποίησης του Σχεδίου Δράσης
ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ


και συνεχίστηκε με τις προσκλήσεις προς τους φορείς και τους ειδικούς για υλοποίηση επιμορφωτικών δράσεων στα θέματα ενδιαφέροντος.

1. ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ETWINNING (05/11/2021 ΚΑΙ 29/11/2021).
Σκοπός να γνωρίσουν οι εκπαιδευτικοί τη Δράση του eTwinning ώστε να είναι και αυτοί σε θέση να υποστηρίζουν και να εισάγουν καινοτομίες στην εκπαίδευση, να συμμετέχουν και να υλοποιούν μελλοντικά ανάλογα Ευρωπαϊκά ή εθνικά έργα eTwinning αλλά και να αποκτήσουν εμπειρία σχεδιασμού και οργάνωσης επιμορφωτικών δράσεων. Οργανώθηκε από την Ομάδα ώστε να ωφεληθούν όλοι οι συνάδελφοι και ιδίως τα μέλη της ομάδας του Σχεδίου Δράσης "Γνωριμία με το eTwinninmg".
Με την Πρέσβειρα eTwinning του νομού μας κ. Αγγελική Κουγιουρούκη (στις 5/11/2021, διάρκειας 210 λεπτών και στις 19/11/2021, διάρκειας 4 ωρών)
Α. Ημερίδα με τίτλο: «Ημερίδα για μη εγγεγραμμένους στο eTwinning με θέμα: eTwinning – H Κοινότητα των Σχολείων της Ευρώπης», στις 5/11/2021, ώρα 17.00, διάρκειας 90 λεπτών.
Β. Ημερίδα με τίτλο: «Ημερίδα για προχωρημένους 1 – eTwinning Live», στις 5/11/2021, ώρα 18.30, διάρκειας 120 λεπτών.
Γ. Ημερίδα με τίτλο: «Ημερίδα για προχωρημένους 2: Λειτουργία του Twinspace», στις 29/11/2021, ώρα 17.00, διάρκειας 120 λεπτών.
Δ. Ημερίδα με τίτλο: «Ημερίδα για προχωρημένους 3: Σχεδιασμός και υλοποίηση ενός Ποιοτικού Συνεργατικού Έργου», στις 29/11/2021, ώρα 19.00, διάρκειας 120 λεπτών.
 
Στιγμές από τις επιμορφωτικές ημερίδες:



 2
. ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΡΟΠΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ CAMVA (30/11/2021).
Η εισήγηση με τίτλο: "Η αμφίδρομη σχέση εικόνας και λόγου που οδηγεί στην πολυτροπικότητα: Το παράδειγμα του εννοιολογικού χάρτη με το ψηφιακό εργαλείο Camva", πραγματοποιήθηκε ύστερα από την αποδοχή της πρόσκλησης που απευθύνθηκε προς τον κ. Ιωάννη Σιγούρο, Υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης. Διενεργήθηκε με την εξ αποστάσεως συμμετοχή των εκπαιδευτικών μέσω της ψηφιακής τάξης webex της Προϊσταμένης και Συντονίστριας της Ομάδας κ. Ιωαννίδου Ασπασίας, την Τρίτη 30/11/2021 στις 19.00 και είχε διάρκεια 2 ωρών. 
Σκοπός της επιμόρφωσης η κατανόηση της σημασίας της πολυτροπικότητας και των πολυγραμματισμών στη μάθηση και η γνωριμία με το online διαδραστικό ψηφιακό εργαλείο Camva.  Στην επιμόρφωση συμμετείχαν μετά από πρόσκληση της Προϊσταμένης και οι εκπαιδευτικοί του 5ου Νηπιαγωγείου Κομοτηνής σε μια κίνηση καλής πρακτικής και ανάπτυξης συνεργασίας μεταξύ των δύο σχολικών μονάδων.
 
Στιγμές από την επιμορφωτική εισήγηση:
 
3. ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ WEB2.0 ΕΡΓΑΛΕΙΑ/ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ (POWERPOINT, ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ, COLLAGE MAKER, JIGSAWPLANET)-(14/12/2021).
Για την επιμόρφωση αυτή με τίτλο: «Αξιοποίηση των Τ.Π.Ε. και web2 εργαλείων στην τάξη-Γνωριμία με το λογισμικό δημιουργίας παρουσιάσεων Power Point και τις online εφαρμογές δημιουργίας πάζλ Jigsawplanet και δημιουργίας κολάζ Collage maker και BeFunky», αξιοποιήθηκαν οι γνώσεις της Συντονίστριας της ομάδας και Προϊσταμένης του Νηπιαγωγείου, με σκοπό την ενίσχυση και βελτίωση των ψηφιακών δεξιοτήτων των εκπαιδευτικών και την αξιοποίηση των ΤΠΕ στη διδακτική πράξη. Χρησιμοποιήθηκαν διαδραστικός πίνακας και υπολογιστής, τα σχετικά λογισμικά και σχετικό υλικό με οδηγίες που μοιράστηκε στους συμμετέχοντες. Οι γνώσεις που θα αποκτηθούν θα αξιοποιηθούν στη δημιουργία παρουσιάσεων και εκπαιδευτικού υλικού προσβάσιμου και αξιοποιήσιμου από όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας της σχολικής μονάδας ώστε τα αποτελέσματα να είναι βιώσιμα για τη σχολική μονάδα. Για τον σκοπό αυτό θα δημιουργηθεί ψηφιακός φάκελος που θα φυλάσσεται στο αρχείο του Νηπιαγωγείου, στον υπολογιστή της Προϊσταμένης καθώς και στο Ιστολόγιο του Νηπιαγωγείου. Η επιμόρφωση πραγματοποιήθηκε δια ζώσης στις 14/12/2021, στις 17.30-20.30, στον χώρο του Νηπιαγωγείου.

Στιγμές από την ενδοσχολική επιμορφωτική δράση:

 
4. ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ WEB2.0 ΕΡΓΑΛΕΙΑ/ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ (ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ ΠΣΔ & BLOGGER, ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΜΕ LEARNINGAPPS & WORDWALL)-(20/01/2022).

Για την επιμόρφωση αυτή με τίτλο: «Αξιοποίηση των Τ.Π.Ε. και web2 εργαλείων στην τάξη-Γνωριμία με τις online εφαρμογές δημιουργίας ψηφιακών δραστηριοτήτων παιγνιώδους μορφής LearningApps και Wordwall και βασικές λειτουργίες, χρήση και αξιοποίηση του Ιστολογίου (ΠΣΔ, Blogger)», αξιοποιήθηκαν οι γνώσεις της Συντονίστριας της ομάδας και Προϊσταμένης του Νηπιαγωγείου, με σκοπό την ενίσχυση και βελτίωση των ψηφιακών δεξιοτήτων των εκπαιδευτικών και την αξιοποίηση των ΤΠΕ στη διδακτική πράξη. Στους συμμετέχοντες επιδόθηκαν σχετικές βεβαιώσεις παρακολούθησης και διανεμήθηκε σχετικό ενημερωτικό υλικό. Οι γνώσεις που θα αποκτηθούν θα αξιοποιηθούν στη δημιουργία παρουσιάσεων και εκπαιδευτικού υλικού προσβάσιμου και αξιοποιήσιμου από όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας της σχολικής μονάδας ώστε τα αποτελέσματα να είναι βιώσιμα για τη σχολική μονάδα. Για τον σκοπό αυτό θα δημιουργηθεί ψηφιακός φάκελος που θα φυλάσσεται στο αρχείο του Νηπιαγωγείου, στον υπολογιστή της Προϊσταμένης καθώς και στο Ιστολόγιο του Νηπιαγωγείου. Η επιμόρφωση πραγματοποιήθηκε δια ζώσης στις 20/01/2022, στις 16.30-19.30, στον χώρο του Νηπιαγωγείου με τη χρήση του διαδραστικού πίνακα.
 



Λόγω μεγαλύτερης εξοικείωσής με το Βlogger, καθώς υπήρξε το μοναδικό επίσημο Ιστολόγιο της σχολικής μονάδας από το 2015, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στη γνωριμία και τη χρήση αυτού σε αντίθεση με το Ιστολόγιο του ΠΣΔ,το οποίο επειδή ενεργοποιήθηκε και διαμορφώθηκε πρόσφατα από την Προϊσταμένη, παρουσιάστηκαν μόνο οι βασικές του λειτουργίες. Αναλυτικότερες λεπτομέρειες σχετικά με αυτό αναμένεται να γνωρίσουν οι εκπαιδευτικοί από την Συντονίστρια Ε.Ε ΠΕ60, στην οποία και απευθύνθηκε πρόσκληση γι' αυτό.
Επίσης, έγινε μια πρώτη γνωριμία με την online εφαρμογή δημιουργίας εικονογραφημένων ηλεκτρονικών βιβλίων Storyjumper η οποία λόγω της έλλειψης χρόνου θα συνεχιστεί σε επόμενη  επιμορφωτική συνάντηση.

 5. ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΡΙΖΑΡΙΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

1η ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ-"ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ" (08/02/2022)

Ο κύκλος αυτών των επιμορφωτικών δράσεων ξεκίνησε ύστερα από συζήτηση μεταξύ της Προϊσταμένης του 2ου Νηπιαγωγείου Κομοτηνής με την Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου Ριζαρίου Τρικάλων κ. Άννα Μαγκιώση. Βασίστηκε στην ιδέα της κ. Μαγκιώση και προσκλήθηκαν νηπιαγωγεία από όλη την Ελλάδα. Η πρώτη συνάντηση  πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 8/2/2022, έγινε ανταλλαγή απόψεων και ιδεών και μια εποικοδομητική ενημέρωση σε θέματα Διοίκησης Σχολικών Μονάδων.

 

2η ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ - "ΑΕΙΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ" (17/02/2022)

Η εξ΄ αποστάσεως αυτή επιμορφωτική συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 17/02/2022 από τις 18.00 έως τις 20.30 με θέμα την αειφορία στην προσχολική εκπαίδευση με πρόγραμμα και εισηγήσεις ως εξής:

18:15- 19.15 «Αειφόρο Σχολείο: το σχολείο των ονείρων»

Δημήτρης Καλαϊτζίδης - Δρ Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης-Σχολικής Γεωγραφίας 

 

19:15-19.45: «Ο υγιής πλανήτης αρχίζει από το νηπιαγωγείο»

Έλλη Ναούμ. Νηπιαγωγός - Δρ Εκπαίδευσης για την Αειφορία 

 

19.45- 20.00: «Tree hugers :1,2,3, Hug with a tree» (e Twinning)

Mαρίνα Ζαχαριά, Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου Όσσας


20.00-20.15: «Listen to the silence of the forest» ( e Twinning)

Μαγκιώση Άννα ,Προϊσταμένη του Νηπ/γείου Ριζαριού

20.15-20.30 Συζήτηση

3η ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ - "ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ" 

(22/02/2022)

Η εξ΄ αποστάσεως αυτή επιμορφωτική συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 22/02/2022 από τις 18.00 έως τις 20.30 με θέμα την αειφορία στην προσχολική εκπαίδευση με πρόγραμμα και εισηγήσεις ως εξής:

Στόχοι του σεμιναρίου είναι: 

  • Απόκτηση Παιδείας στα Μέσα (MediaLiteracy)
  •  Κατανόηση κανόνων ασφαλούς πλοήγησης
  •  Συμβουλές για εκπαιδευτικούς και γονείς 

Εισηγητές 

  • 18.00-18.20«Δημιουργικό και Ασφαλές Διαδίκτυο» - Βάνα Κρανιά ,Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου Κορισσίων Αργυράδων, Msc Διοίκηση εκπαιδευτικών μονάδων και αναδυόμενες τεχνολογίες, συντονίστρια και δημιουργός ψηφιακού υλικού στα σεμινάρια etwinning, Συγγραφέας.
  •  18:20-19:00«Η Κυβερνοασφάλεια και οι προκλήσεις της για τους πρωταγωνιστές της προσχολικής εκπαίδευσης» - Γεώργιος Παπαπροδρόμου , Υποστράτηγος Ελληνικής αστυνομίας ε.α ,Πτυχιούχος Νομικής και πρώην Διευθυντής της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος.
  •  19:00-19.20«Η ασφάλεια στο διαδίκτυο για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας» - Άρης Λούβρης,Συντονιστής Ψηφιακού Εγγραμματισμού Περιφέρειας Αττικής
  •  19.20 -19.40 «Ψυχική υγεία και διαδίκτυο» - Μαγκιώση 'Αννα Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου Ριζαριού Τρικάλων.
  •  19.40 -20.00«Διδάσκοντας την ασφάλεια στο διαδίκτυο, σε παιδιά Νηπιαγωγείου» - Αριάδνη Ευαγγελοπούλου, Προϊσταμένη στο 29° Νηπιαγωγείο Σερρών.
  •  20.00 -20.30 - Χρόνος για συζήτηση.
 

4η ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ -

«SΤΕΜ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ»

(22/03/2022)

Η εξ΄ αποστάσεως αυτή επιμορφωτική συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 22/03/2022 από τις 18.00 έως τις 20.30 με θέμα με πρόγραμμα και εισηγήσεις ως εξής:

18:15 – 19.00 «Αναλύοντας και συζητώντας θέματα STEM στην προσχολική εκπαίδευση», Νίκος Φαρχαντίδης, Αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας,επιστημονικά υπεύθυνος της Ακαδημίας Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

19.00 -19.20: « Εκπαιδευτική ρομποτική στο Νηπιαγωγείο», Άρης Λούβρης, Μηχανικός Πληροφορικής μεταπτυχιακά εξειδικευμένος στα Νέα Δικτυακά και Υπολογιστικά Συστήματα στο Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και επίσημος εκπρόσωπος της WRO HELLAS ,του οργανισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Επιστήμηςστην Ελλάδα.

19.20- 19.40:«Ο Γαλαξίας μας» Ενδεικτικό βίντεο εκπαιδευτικής ρομποτικής στο Νηπιαγωγείο στα πλαίσια του διαγωνισμού εκπαιδευτικής ρομποτικής WRO HELLAS, Ζήση Ανθή, Νηπιαγωγός του 7ου Νηπιαγωγείου Βέροιας.

19.40 – 20.15 : «Τα παιχνίδια του Ρόμπι» (Δραστηριότητες κωδικοποίησης unplugged), Χουλιάρα Θεοδώρα, Προϊσταμένη του 1ου Νηπιαγωγείου Φαρσάλωn.

20.15 -20.30 Ερωτήσεις –συζήτηση 

 



5η ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ -

«web 2.0 εργαλεία και η ενσωμάτωσή τους σε etwinning έργα»

(12/04/2022)

6. ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ: «Εργαλεία web 2.0 - Εκπαιδευτική ρομποτική – STEM: Προκλήσεις για το Νηπιαγωγείο του 21ου αιώνα» (01/03/2022). 
Η εξ αποστάσεως αυτή ενδοσχολική επιμορφωτική δράση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε ύστερα από αίτημα προς την Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ60 κ. Τσιγγίδου Σουλτάνα σε συνεργασία με άλλα Νηπιαγωγεία του νομού μας με γενικότερο σκοπό την ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων των εκπαιδευτικών και τη βελτίωση του εκπαιδευτικού έργου. Έλαβε χώρα την Τρίτη 1 Μαρτίου 2022 στις 6-8 π.μ. μέσω webex και ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρον και κατατοπιστικό.
Ειδικότερα: 
  1. οι εκπαιδευτικοί γνώρισαν τη λειτουργία της beebot με σκοπό την αξιοποίηση της ρομποτικής στα εργαστήρια δεξιοτήτων και στη διδακτική πράξη γενικότερα
  2. απέκτησαν γνώσεις για τη δημιουργία ηλεκτρονικών ερωτηματολογίων και δημοσκοπήσεων, ως εργαλεία συλλογής πληροφοριών και διερεύνησης και ως μέθοδο άντλησης αξιολογικών δεδομένων και
  3. Γνώρισαν το εργαλείο δημιουργίας ψηφιακών βιβλίων "bookcreator".  





7. ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ» (09/03/2022). 
Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Νικόλαο Στεργίου για την εξαιρετική παρουσίαση με θέμα "Πυρασφάλεια στα Σχολεία", η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ενδοσχολικής επιμόρφωσης, με τη συμμετοχή και συνεργασία των εκπαιδευτικών του 2ου, 4ου και 5ου Νηπιαγωγείου Κομοτηνής. Υλοποιήθηκε την Τετάρτη 9 Μαρτίου στις 6-8 μ.μ. στον χώρο του 5ου Νηπιαγωγείου Κομοτηνής με στόχο την απόκτηση γνώσεων ώστε να ανταποκρίνεται με
επιτυχία η σχολική μονάδα σε καταστάσεις Έκτακτης Ανάγκης. Στις εκπαιδευτικούς επιδόθηκαν βεβαιώσεις συμμετοχής από τον κ. Στεργίου.

 

 
8. ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ WEB 2.0 ΕΡΓΑΛΕΙΑ/ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ (STORY JUMPER KAI ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ/ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΒΙΝΤΕΟ ΤΩΝ WINDOWS 10) - 24/03/2022.

Για την επιμόρφωση αυτή με τίτλο: «Αξιοποίηση των Τ.Π.Ε. και web2 εργαλείων στην τάξη-Γνωριμία με την εφαρμογή δημιουργίας ψηφιακού βιβλίου story jumper και την εφαρμογή δημιουργίας/επεξεργασίας βίντεο των Windows 10», αξιοποιήθηκαν οι γνώσεις της Συντονίστριας της ομάδας και Προϊσταμένης του Νηπιαγωγείου, με σκοπό την ενίσχυση και βελτίωση των ψηφιακών δεξιοτήτων των εκπαιδευτικών και την αξιοποίηση των ΤΠΕ στη διδακτική πράξη. Στους συμμετέχοντες επιδόθηκαν σχετικές βεβαιώσεις παρακολούθησης και διανεμήθηκε σχετικό ενημερωτικό υλικό. Οι γνώσεις που θα αποκτηθούν θα αξιοποιηθούν στη δημιουργία παρουσιάσεων και εκπαιδευτικού υλικού προσβάσιμου και αξιοποιήσιμου από όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας της σχολικής μονάδας ώστε τα αποτελέσματα να είναι βιώσιμα για τη σχολική μονάδα. Για τον σκοπό αυτό θα δημιουργηθεί ψηφιακός φάκελος που θα φυλάσσεται στο αρχείο του Νηπιαγωγείου, στον υπολογιστή της Προϊσταμένης καθώς και στο Ιστολόγιο του Νηπιαγωγείου. Η επιμόρφωση πραγματοποιήθηκε δια ζώσης στις 24/03/2022, στις 13.00-14.30, στον χώρο του Νηπιαγωγείου με τη χρήση του διαδραστικού πίνακα.
 

9. ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ» (05/04/2022).

Οι εκπαιδευτικοί του 2ου Νηπιαγωγείου Κομοτηνής είχαν τη χαρά να παρακολουθήσουν ένα εξαιρετικό σεμινάριο με θέμα "ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ" που διοργάνωσαν σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό-Περιφερειακό Τμήμα Κομοτηνής, τον αρχηγό κ. Κωνσταντίνο Ιμανιμίδη και τη διασώστρια κ. Ιωάννα Ρόιδου που με ιδιαίτερη αγάπη και ανιδιοτέλεια μας πρόσφερε τόσο πολύτιμες και απαραίτητες γνώσεις. Το σεμινάριο υλοποιήθηκε στον χώρο του 2ου Νηπιαγωγείου στις 16.30-19.30 την Τρίτη 05-04-2022. Στη δράση μας αυτή φιλοξενήσαμε και τις εκπαιδευτικούς του 5ου Νηπιαγωγείου Κομοτηνής που με χαρά δέχτηκαν την πρόσκλησή μας.


ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΤΕΛΙΚΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

  1. https://docs.google.com/forms/d/1ZFA1oKSv2CTn7vRRrWHlo7cHoOybpk4QEh7FeYE3LB4/edit?usp=sharing
  2.  https://drive.google.com/file/d/1r6gQOwtlNmZo8tgk_XmKp5hzgxlfU4yt/view?usp=sharing

ΥΛΙΚΟ ΠΟΥ ΠΑΡΗΧΘΗ/ΥΛΙΚΟ ΠΟΥ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΗΚΕ

https://view.genial.ly/628544ce43c0b9001acdacc7/interactive-image-copy-to-ma8hma-moy


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου