Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Καλωσορίζοντας το νέο χρόνο

Σήμερα επιστρέφοντας στο νηπιαγωγείο μας από τις διακοπές των Χριστουγέννων, θελήσαμε να αποχαιρετίσουμε το 2015 και να καλωσορίσουμε τον καινούργιο μας χρόνο, το 2016, κόβοντας μια δική μας βασιλοπιτα. Χαρήκαμε που ο Αναστασης μας έφερε μια πεντανόστιμή από τα χεράκια της μανούλας του. Την κόψαμε, την απολαύσαμε και το φλουρί το έτυχε η Αλεξάνδρα μας. Αποφασίσαμε όμως να φτιάξουμε και μία με τα δικά μας χεράκια, εδώ στο νηπιαγωγείο μας, να μοσχομυρίσει ο τόπος. Έτσι διαβάσαμε τη συνταγή μας, μετρήσαμε τα υλικά μας και ποσότητες και με τη συμμετοχή όλων έγινε μια μοσχομυριστή και αφράτη βασιλόπιτα. Την μοιραστήκαμε και το φλουρί σε αυτήν, το έτυχε η Δεσποινα που όμως έλειπε σήμερα. Της κρατήσαμε το κομμάτι της, όπως και όσων άλλων απουσιάζαν σήμερα, για να τους κάνουμε έκπληξη τη Δευτέρα!







Την επομένη μοιράστηκαν και τα βασιλοπιτάκια του Συλλόγου Γονέων και μαντέψτε... το φλουρί μας  που αντιστοιχούσε σε ένα δώρο βιβλίο, το έτυχε και πάλι το Δεσποινάκι μας. Να είναι πάντα καλότυχη κι αυτή και όλα τα παιδάκια μας!

Στη συνέχεια, παίξαμε ένα παιχνίδι μαθηματικών, όπου τα παιδιά θα έπρεπε χωρισμένα σε 2 ομάδες, να χρωματίσουν την ίδια εικόνα στην οποία θα σχηματιζόταν το 2016. Κάθε κομμάτι της εικόνας αντιστοιχούσε σε έναν αριθμό, ο οποίος προέκυπτε μετά από μία αριθμητική πράξη (πρόσθεση ή αφαίρεση) και κάθε αριθμός σε ένα χρώμα. Κάποιοι αναλάμβαναν τις πράξεις και κάποιοι τις επαληθεύσεις ώστε να είναι σίγουροι για το αποτέλεσμα. Μόλις σιγουρεύονταν κάποιοι άλλοι αναλάμβαναν το χρωμάτισμα ελέγχοντας σε ποιο χρώμα αντιστοιχούσε ο κάθε αριθμός-αποτέλεσμα της πράξεις. Νικήτρια η ομάδα που θα τελείωνε πρώτη.







Να είμαστε γεροί, λοιπόν, και του χρόνου!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου