Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Η κυρά Καλή, η κυρά Κακή και οι 12 μήνες

Είδαμε την παρουσίαση του λαικού παραμυθιού " Η κυρά Καλή, η κυρά Κακή και οι 12 μήνες" μαζί με τα τμήματα του ολοήμερου και στη συνέχεια καταγράψαμε τι χρειαζόμαστε για να παίξουμε το παραμύθι.
Βλέπουμε την παρουσίαση με το 1ο τμήμ ατου Ολοήμερου
 Η παρουσίαση


Στη συνέχεια διαλέξαμε ρόλους και διαπιστώσαμε ότι μας περίσσεψαν 8 κορίτσια. Πώς θα συμμετέχουν στη δραματοποίηση ; Να κάνουν τις εποχές πρότειναν τα παιδιά. Έτσι κάθε παιδί ανάλογα με το ρόλο του  φόρεσε ρούχα,  κατασκεύασε το στέμμα του, βρήκε τα υλικά που θα μας χρειαστούν για να ξεκινήσει η παράσταση.
Οι μήνες κατασκευάζουν τα στέμματά τους(γράφουν τη λέξη και ζωγραφίζουν αντίστοιχη εικόνα)

Οι εποχές κατασκευάζουν τα στέμματά τους (γράφουν τη λέξη και ζωγραφίζουν αντίστοιχη εικόνα)
 Στήνουμε το σκηνικό
Ο γέρο χρόνος στο θρόνο του

Η αφηγήτρια

Οι μήνες και οι εποχές στο τραπέζι

Η κυρά Καλή

Η κυρά Κακή
και η παράσταση αρχίζει.....
Την άλλη μέρα μετά από απαίτηση των παιδιών επαναλαμβάνουμε την παράσταση με τα παιδιά του 2ου Ολοήμερου τμήματος και ακολουθώντας παρόμοια διαδικάσία, όπου τα παιδιά αφού κάναν διανομή ρόλων και αποφασισαν τα σκηνικά, τα κοστούμια και τα αντικείμενα που θα χρειαστούν, προχωρήσαμε σε μια υπέροχη δραματοποίηση, που στη συνέχεια οδήγησε στη δημιουργία ενός υπέροχου συνεργατικού βιβλίου για τη βιβλιοθήκη μας. Την ιστορία μας αυτή την μαγνητοφωνήσαμε και την ψηφιοποιήσαμε για να τη δουν και να την ακούσουν όλοι.

Η καταγραφή των ιδεών των παιδιών για την οργάνωση της δραματοποίησης


Οι προετοιμασίες μας





Και "επι το έργον"






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου