Τετάρτη 5 Μαΐου 2021

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ - ΒΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΔΟΣΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ SELF TEST COVID 19 ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

Αγαπητοί γονείς και Κηδεμόνες,

σας ευχόμαστε Χρόνια Πολλά με υγεία, δύναμη, υπομονή και πολλή αγάπη! Την Δευτέρα 10 Μαϊου ανυπομονούμε να βρεθούμε πάλι δια ζώσης και με ασφάλεια!

Στο πλαίσιο, λοιπόν, της ασφαλούς δια ζώσης επαναλειτουργίας των σχολικών μονάδων σύμφωνα με την νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση και τις Οδηγίες που αφορούν αποκλειστικά τα σχολεία:

  • υποχρεούμαστε όλοι οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές μας να προσερχόμαστε στο Νηπιαγωγείο μόνο εφόσον έχουμε πραγματοποιήσει το Αυτοδιαγνωστικό Τεστ (Self Test) Covid 19. Εκπαιδευτικοί και Μαθητές/τριες υποχρεούνται με την προσέλευση τους να προσκομίζουν τη σχετική δήλωση αποτελέσματος/Σχολική Κάρτα. 
  • Ο διαγνωστικός έλεγχος νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19, μέσω δωρεάν αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας ελέγχου είναι υποχρεωτικός για τους/τις μαθητές/τριες και τους/τις εκπαιδευτικούς και διενεργείται δύο (2) φορές την εβδομάδα, προ Δευτέρας και Πέμπτης και πριν από την έναρξη των μαθημάτων. Ο έλεγχος συνιστάται να διενεργείται έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν από την προσέλευση στην σχολική μονάδα. 

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Σε περίπτωση μη επίδειξης της σχολικής κάρτας ισχύουν όσα αναφέρονται παρακάτω στο Άρθρο 3 της Υπουργικής Απόφασης.

"Άρθρο 3: Μη επίδειξη σχολικής κάρτας από τους μαθητές/τριες. 

Στην περίπτωση που μαθητής/τρια δεν επιδείξει την σχολική κάρτα κατά την είσοδό του/της στην τάξη, τότε δεν γίνεται δεκτός/ή, λαμβάνει απουσία και απομακρύνεται από τη σχολική μονάδα. Εάν ο/η μαθητής/τρια είναι ανήλικος/η, παραμένει στον ειδικό χώρο που έχει διαμορφωθεί ανά τις σχολικές μονάδες για την αποφυγή περαιτέρω μετάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, μέχρις ότου οι γονείς / κηδεμόνες τον/την παραλάβουν τηρου-μένων όλων των ισχυόντων μέτρων προστασίας. Κατά την άφιξη των γονέων / κηδεμόνων, επισημαίνονται η χρησιμότητα και η αναγκαιότητα του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης, ως μέτρο αντιμετώπισης της διασποράς της νόσου. Οι γονείς / κηδεμόνες ενημερώνονται από τους/τις εκπαιδευτικούς για την υποχρέωση της διενέργειας του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου νόσησης κατά του κορωνοϊού COVID-19 τουλάχιστον μία (1) φορά την εβδομάδα για κάθε μαθητή/τρια προκειμένου να εξασφαλισθεί η μέγιστη δυνατή προστασία της εκπαιδευτικής κοινότητας"

ΟΔΗΓΙΕΣ

Στην περίπτωση των μαθητών, οι γονείς/κηδεμόνες εκτυπώνουν

  • την λεγόμενη Σχολική κάρτα για COVID-19  μέσω της ιστοσελίδας του https://self-testing.gov.gr/  
  • ή μπορούν εναλλακτικά να τυπώνουν, να συμπληρώνουν και να υπογράφουν μόνοι τους το έγγραφο που υπάρχει ΕΔΩ: https://self-testing.gov.gr/covid19-school-card-print.pdf
  • ή σε περίπτωση που δεν έχουν εκτυπωτή, να κάνουν μια ιδιόχειρη δήλωση παρόμοια με το υπόδειγμα που παρατίθεται πιο πάνωΣτην παραπάνω ιστοσελίδα θα βρείτε όλες τις πληροφορίες και οδηγίες που χρειάζεστε αναλυτικά. 
  • ΠΡΟΣΟΧΗ: ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ

Εμείς προς διευκόλυνσή σας, παραθέτουμε τα βήματα σε οκτώ εικόνες για τη διαδικασία ολοκλήρωσης της σχολικής κάρτας μαθητών/τριών σχετικά με τα selftest COVID 19. Προσοχή στο πεδίο κωδικοί Τaxis net συμπληρώνονται οι κωδικοί του κηδεμόνα. Το πεδίο ΑΜΚΑ συμπληρώνεται με τον αριθμό ΑΜΚΑ του παιδιού.

1ο ΒΗΜΑ 

2ο ΒΗΜΑ 

3ο ΒΗΜΑ 


4ο ΒΗΜΑ 

5ο ΒΗΜΑ 

6ο ΒΗΜΑ 


7ο ΒΗΜΑ 

8ο ΒΗΜΑ


Τι γίνεται επί θετικού αποτελέσματος self-test;

Εφόσον το τεστ βγει θετικό, οι πολίτες θα πρέπει να εκδώσουν σχολική κάρτα θετικού αποτελέσματος (μαθητές) ή δήλωση θετικού αποτελέσματος (εκπαιδευτικοί, μέλη ΕΕΠ/ΕΒΠ, διοικητικό και λοιπό προσωπικό των σχολείων) και να προβούν σε δεύτερο επαναληπτικό τεστ εντός 24 ωρών, είτε σε κάποια από τις σταθερές δημόσιες δομές που προτείνονται, είτε ιδιωτικά, εφόσον το επιθυμούν με δικά τους έξοδα. Στην περίπτωση κατά την οποία ο επαναληπτικός έλεγχος είναι θετικός, ακολουθείται το Πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Στην περίπτωση κατά την οποία ο επαναληπτικός έλεγχος είναι αρνητικός, τότε εκδίδεται σχετική βεβαίωση από τη δημόσια δομή με την οποία βεβαιώνεται το αρνητικό αποτέλεσμα. Στην περίπτωση αυτή, οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί τα μέλη ΕΕΠ και ΕΒΠ, το διοικητικό και το λοιπό προσωπικό επιστρέφουν στη σχολική μονάδα, επιδεικνύοντας την ως άνω βεβαίωση. 


Πώς θα γίνεται η απόρριψη των υλικών μετά τη διενέργεια των self-test;

Αν το τεστ είναι αρνητικό: Απορρίπτεται στον κοινό κάδο απορριμμάτων.

Αν το τεστ είναι θετικό: Απορρίπτεται επίσης στον κοινό κάδο απορριμμάτων, αλλά μέσα σε δυο σακούλες καλά κλεισμένες.

Τα απόβλητα των self–test δεν τοποθετούνται στους ΜΠΛΕ ΚΑΔΟΥΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ και δεν απορρίπτονται στις αποχετεύσεις.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου