Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2019

Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων, γνωστή και ως «Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία» εορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου. Υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1990, ως φόρος τιμής στους ηλικιωμένους, αλλά και προκειμένου να επισημάνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τις ανάγκες τους, τη στήριξη, τη φροντίδα και την αγάπη που χρειάζονται.
Τιμάμε τον παππού και τη γιαγιά και την τεράστια προσφορά τους στην οικογένεια. Αρωγός μας στις δράσεις μας ο διάλογος και η αφήγηση προσωπικών εμπειριών, η λογοτεχνία, οι τέχνες, και το διαδίκτυο.

 Διαβάσαμε ποιήματα, ακούσαμε σχετικά τραγούδια και ζωγραφίσαμε τις αγαπημένες μας εικόνες.


Παρατηρήσαμε πίνακες του Γ. Ιακωβίδη, επιλέξαμε αυτόν που μας άρεσε περισσότερο, τον επεξεργαστήκαμε με την τεχνική artful thinking και στη συνέχεια τον συμπληρώσαμε προσθέτοντας 2 εγγονάκια (εμπεδώνοντας τον αριθμό και την ποσότητα) και κάθε παιδί επέλεξε με τη δική του φαντασία να κάνουν ό,τι αυτό επιθυμούσε..


Κατασκευάσαμε καρτούλες για να τις χαρίσουμε στον παππού και τη γιαγιά.Και τέλος, δημιουργήσαμε το δικό μας βιντεάκι στο Moviemaker, με τίτλο: 
"Με τον παππού και τη γιαγιά μου αρέσει να..."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου