Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα/CODEWEEK

Η Εβδομάδα του Κώδικα της ΕΕ είναι ένα κίνημα που γιορτάζει και προωθεί τη δημιουργία με κώδικα. Η ιδέα ήταν να καταστήσουν τον προγραμματισμό περισσότερο ορατό, να δείξουν στον κόσμο πώς μπορούν να υλοποιούν τις ιδέες τους με κώδικα, να απομυθοποιήσουν τις δυσκολίες που μπορεί κανείς να συναντήσει, να κατανοήσουν πώς λειτουργούν τα πράγματα και να αναπτύξουν λογικομαθηματική σκέψη. Η πρωτοβουλία ξεκίνησε το 2013 και φέτος πραγματοποιείται από τις 5 έως τις 20 Οκτωβρίου 2019.
Στο Νηπιαγωγείο προσπαθήσαμε στα πλαίσια της εβδομάδας κώδικα να γνωρίσουμε καλύτερα τον υπολογιστή, τα μέρη και τις λειτουργίες του και να κατανοήσουμε πως για να δημιουργηθεί και να προβληθεί μια απλή εικόνα στην οθόνη του υπολογιστή κάποιος προγραμματιστής την έχει σχεδιάσει με κάποιον κώδικα. 
Σε αυτή τη λογική κινηθήκαμε και αφού αποκωδικοποιήσαμε και διαβάσαμε τον κώδικα συνθέσαμε και αποκαλύψαμε τις εικόνες. Στη συνέχεια κινηθήκαμε αντίστροφα και βλέποντας μια εικόνα προσπαθήσαμε να αποκρυπτογραφήσουμε τον κώδικά της. Όλη η διαδικασία προβλημάτισε, όξυνε το νου αλλά και ενθουσίασε τα παιδιά.

 ΑΝ ΤΟ 0=ΑΣΠΡΟ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ ΚΑΙ ΤΟ 1=ΜΑΥΡΟ ΤΕΡΑΓΩΝΟ, ΤΟΤΕ.....

ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ 



ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΓΡΑΦΩ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου