Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Θυμάμαι τις εποχές...

Ο νέος χρόνος μας έδωσε μία καλή αφορμή να θυμηθούμε τις εποχές του χρόνου. Παρουσίασα στα παιδιά τα ονόματα των εποχών και αυτά έπρεπε να μαντέψουν ποια εποχή είναι γραμμένη από το αρχικό της γράμμα. Στη συνέχεια έπρεπε να τοποθετήσουν τις εικόνες των εποχών που μπερδεύτηκαν στη σωστή λέξη. Ποια είναι όμως τα χαρακτηριστικά των εποχών ; Ο Σεζάν τις ζωγράφισε ως κοπέλες και εμείς πρώτα πρέπει να βρούμε ποια εποχή ζωγράφισε
 
Τοποθετούμε τις εικόνες στη σωστή εποχή
Στη συνέχεια έπρεπε να τις ζωγραφίσουμε με τη σειρά ως ζωγράφοι και να γράψουμε το όνομ ακάθε εποχής ακούγοντας τις φωνές των γραμμάτων. Δύσκολο αλλά το καταφέραμε.
Ζωγραφίζω τις εποχές


Ακολούθως έχοντας θυμηθεί τα χαρακτηριστικά των εποχών καθώς και τα ονόματά τους παίξαμε ένα παιχνίδι. Χωριστήκαμε σε δύο ομάδες. Κάθε ομάδα διάλεξε ένα όνομα η μία "ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ" και η άλλη "ΠΑΟΚ". Κάθε ομάδα έπρεπε να αναγνωρίσει την εποχή που δείχνει ο πίνακας που βλέπει, στην προβολή που κάναμε στον τοίχο και να τοποθετήσει τη σωστή λέξη Χειμώνας, Άνοιξη, Καλοκαίρι, Φθινόπωρο  πάνω στον πίνακα ή να απαντήσει σωστά στην ερώτηση ή να συνθέσει σωστά το όνομα της εποχής με κεφαλαία και πεζά γράμματα. Η αποστολή κάθε ομάδας δύσκολη αλλά τα καταφέρανε εξίσου καλά και βγήκανε ισόπαλες. Για κάθε σωστή απάντηση η ομάδα έπαιρνε και ένα βαθμό.
Η ομάδα συνθέτει τη λέξη Χειμώνας

Η ομάδα τοποθετεί τα ονόματα των εποχών

Γίνεται η καταμέτρηση των βαθμών

Ισοπαλία!!!
Η παρουσίαση που είδαμε και τα παιδιά τοποθετούσαν με την τεχνική "σύρσιμο και εναπόθεση" τη λέξη είναι η ακόλουθη :


Και αφού βρίσκομαστε στον Χειμώνα τον ζωγραφίσαμε όπως τον φαντάζεται ο καθένας με κιμωλία σε μαύρο χαρτόνι αφού πρώτα συνθέσαμε το όνομά του με κεφαλαία και πεζά γράμματα.


Τα έργα μας
Διαβάσαμε το μύθο της Περσεφόνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου