Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Η τελική έκθεση των έργων και η παρουσίαση του προγράμματος στο κοινό της πόλης μας.

" Όταν τα  μαθηματικά συνάντησαν την τέχνη..." το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό!
  • Η συνταγή μας: "Μαθηματικά και Τέχνη",  
  • τα υλικά μας: αριθμοί, σχήματα, χρώματα, μπογιές, πινέλα, χαρτιά, γνώση, παρατηρητικότητα
  • Η εκτέλεση: αγάπη, κέφι, φαντασία, συνεργασία ,μοίρασμα, αλληλεγγύη, δημιουργικότητα, ομαδικότητα, ιδέες, δουλειά.
 Μέσα από την τέχνη, με ελκυστικό και δημιουργικό τρόπο προσεγγίστηκαν δύσκολες μαθηματικές έννοιες, που τόσο όμορφα και απλά, αποτυπώθηκαν στο μυαλό των παιδιών σαν μια ζωγραφιά.
Όταν, λοιπόν, η γνώση συνδυάζεται με την ευχαρίστηση, το κέφι και τη δημιουργία, μπορούμε όλοι να βιώνουμε όμορφες στιγμές στην εκπαίδευση. 
 Με την ολοκλήρωση του προγράμματός μας, θεωρήσαμε σωστό να παρουσιάσουμε και τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίσαμε το project, τις γνώσεις και τα οφέλη που αποκομίσαμε όλοι οι εμπλεκόμενοι στη διαδικασία αυτή, μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς και φυσικά τα συνολικά αποτελέσματα της δουλειάς αυτής. Έτσι μας δίνεται η δυνατότητα της τελικής μας αξιολόγησης, του ανοίγματος του σχολείου μας, του 2ου Νηπιαγωγείου, στην τοπική κοινωνία και της διασποράς της γνώσης.
 Η Έκθεσή μας, λοιπόν, στον υπέροχο πολιτιστικό χώρο της "ΚΑΠΝΑΠΟΘΗΚΗΣ", είναι πραγματικότητα. Φυσικά, χωρίς τη στήριξη της Δ.Κ.Ε.Π.Π.Α.Κ.και της κ. Νατάσας Λιβεριάδου για την παραχώρηση του όμορφου αυτού χώρου της πόλης μας, δεν θα μπορούσαμε να την πραγματοποιήσουμε, γι΄αυτό και τους ευχαριστούμε ιδιαίτερα.
Η ανταπόκριση και η επιθυμία άλλων νηπιαγωγείων της πόλης να την επισκεφθούν τις μέρες λειτουργίας της ήταν συγκινητική. 
 Η χαρά όλων μας για το πρόγραμμα αυτό υπήρξε μεγάλη και η ευγνωμοσύνη μας για την ευκαιρία και βοήθεια που μας δόθηκε για την πραγματοποίησή του, στα πλαίσια του χρηματοδοτούμενου προγράμματος "Μαθαίνουμε Παρέα" από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, είναι τεράστια και θεωρήσαμε καθήκον μας να την εκφράσουμε δημόσια.
 Ευελπιστούμε ότι καταφέραμε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες σας και ότι αξιοποιήσαμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την πολύτιμη βοήθεια και στήριξή σας.
 Σας ευχαριστούμε όλους από καρδιάς!

  •  Η πρόσκληση και η αφίσα για την έκθεσή μας:


  •  μία μικρή γεύση από την προετοιμασία...



  •  το τελικό αποτέλεσμα...και τα ΕΓΚΑΙΝΙΑ,
 στα οποία παραβρέθηκαν  και μας τίμησαν με την παρουσία τους, όλοι οι μαθητές του Νηπιαγωγείου μας με τους κηδεμόνες τους, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ροδόπης κ. Χαντζής Ηλίας, η  Σύμβουλος 18ης Περιφέρειας Προσχολικής   Αγωγής κ. Βαλσαμάκη Χριστίνα, ο Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων κ. Σιγούρος Ιωάννης, η Προισταμένη Εκπαιδευτικών θεμάτων κ. Μαυρίδου Χρύσα, τα τοπικά Μ.Μ.Ε. και πολλοί φίλοι.

  1. ΤΑ ΕΡΓΑ
 







 Ο κάθε μαθητής επέλεξε ένα από τα έργα του, που του άρεσε περισσότερο από όλα και τυπώθηκε σε καμβά ώστε να το πάρει σαν δωράκι με τη λήξη της σχολικής χρονιάς.


2. ΟΙ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΟΙ

  •  ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ


3. Η ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ κ. ΒΑΛΣΑΜΑΚΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗ ΤΟΥ 2ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ κ.ΤΣΙΓΓΙΔΟΥ ΤΑΝΙΑ

4. Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ κ. ΧΑΝΤΖΗΣ ΗΛΙΑΣ
 
5. Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ κ. ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

5. Όλες οι εκπαιδευτικοί του Νηπιαγωγείου μας που εργάστηκαν με τόσο μεράκι και υπευθυνότητα για το πρόγραμμα και το αποτέλεσμα αυτό.





Σας ευχαριστούμε! 
  • ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
Νηπιαγωγείο Αμαράντων

Την Τρίτη 26 Μαίου επισκέφτηκε την έκθεσή μας το Νηπιαγωγείο Αμαράντων. Οι μικροί μαθητές παρακολούθησαν το σχετικό βίντεο, ξεναγήθηκαν στην έκθεσή μας και θαύμασαν τις δημιουργίες των συνομηλίκων τους.
.Φεύγοντας κατέγραψαν τις εντυπώσεις τους στο βιβλίο εντυπώσεων της έκθεσής μας.

5ο Νηπιαγωγείο Κομοτηνής

Την έκθεσή μας επισκέφτηκε και το 5ο Νηπιαγωγείο Κομοτηνής όπου οι μικροί μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν τα έργα των συνομηλίκων τους και να εμπνευστούν στα δικά τους.



4ο Νηπιαγωγείο Κομοτηνής

Την Τετάρτη 27 Μαίου επισκέφτηκαν την έκθεσή μας και το 4ο Νηπιαγωγείο Κομοτηνής.

  • Παρουσίαση της έκθεσης στον τοπικό τύπο και τηλεόραση
Ο τοπικός τύπος έγραψε  για την έκθεση
Εφημερίδα Χρόνος

Ελεύθερο Βήμα

Παρατηρητής

Η έκθεση αποτέλεσε γεγονός αναφοράς στα δελτία ειδήσεων των τοπικών καναλιών



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου