Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2017

ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ : ΕΝΑ ΛΙΟΝΤΑΡΙ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ

ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ : ΕΝΑ ΛΙΟΝΤΑΡΙ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ


Διαβάσαμε την ιστορία που είναι εμπνευσμένη από το λιοντάρι της πλατείας Ντανφέρ-Ροσερό στο Παρίσι. Δημιουργός του γλυπτού αυτού ήταν ο αρχιτέκτονας Μπαρτολντί ανάμεσα στο 1879 και το 1880.
Με ένα κείμενο πολύ τρυφερό και ποιητικό, η συγγραφέας ακολουθεί το λιοντάρι από τη στιγμή της άφιξής του στο Παρίσι, στην καθημερινότητά του (το μετρό, τη μπαγκέτα ψωμί, τα καφενεία, τους παριζιάνους) και στα αξιοθέατά του (το Λούβρο και τη Τζοκόντα, τη Μονμάρτη, τον Πύργο του Άιφελ, το Σηκουάνα). Ανακαλύπτουμε μαζί του τι σημαίνει να φτάνει κανείς μόνος σε μια ξένη πόλη, όπου στην αρχή όλα μοιάζουν ξένα και απειλητικά, και σιγά-σιγά να μαθαίνεις ν’ αγαπάς την πόλη, την ομορφιά της, τους κατοίκους της και να νιώθεις άνετα και να μη θέλεις πια να φύγεις.

Στη συνέχεια ψάξαμε και βρήκαμε στην υδρόγειο σφαίρα που είναι η Γαλλία όπου βρίσκεται το λιοντάρι
στη συνέχεια τους έδειξα το λιοντάρι της Χαιρώνειας και βρήκαμε που βρίσκεται στην Ελλάδα


Τους προέτρεψα να δημιουργήσουμε τη δική μας ιστορία για το πως αυτό το λιοντάρι έφτασε εκεί χωρίς να τους πω την αληθινή του ιστορία την οποία την διηγήθηκα όταν είχαμε ολοκληρώσει το δικό μας παραμύθι.
Τα παιδιά διηγήθηκαν την ιστορία τους ...έδωσαν τίτλο,...ονόμασαν το λιοντάρι Λάμπη και την εικονογράφησαν ομαδικάΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου