Σάββατο, 1 Απριλίου 2017

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017
Την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου καθιέρωσε η ΙΒΒΥ, Διεθνής Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα, το 1966, την ημέρα των γενεθλίων του μεγάλου δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν (2 Απριλίου 1805), με σκοπό να εμπνεύσει στα παιδιά την αγάπη για το διάβασμα και να προκαλέσει την προσοχή των μεγαλυτέρων στο παιδικό βιβλίο.
Από τότε, κάθε χρόνο, ένα διαφορετικό εθνικό τμήμα της IBBY ετοιμάζει ένα μήνυμα και μία αφίσα, που διανέμονται σε όλο τον κόσμο.
Το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου στηρίζει από το 1996 την πρωτοβουλία αυτή και σε συνεργασία με τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου, το ελληνικό τμήμα της IBBY, τυπώνει στα ελληνικά την αφίσα και το φυλλάδιο με το μήνυμα και τα αποστέλλει σε ένα ευρύ δίκτυο σχολείων και σχολικών βιβλιοθηκών σε όλη την Ελλάδα, προτρέποντας έτσι και άλλους φορείς να οργανώσουν εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου
Η φετεινή αφίσα και το μήνυμα Ξεκινήσαμε συζητώντας για τον Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. αναζητήσαμε πληροφορίες από το διαδίκτυο και αναφερθήκαμε σε μερικά από τα έργα του
Παρακολουθήσαμε βιντεάκι στο youtube με την ιστορία του ασχημόπαπου

Στη συνέχεια διαβάσαμε το ποίημα του Ευγένιου Τριβιζά και τα νήπια το εικονογράφησαν
Ακούσαμε από τον ¨μικρό αναγνώστη¨ ¨το βιβλίο που δεν ήθελε να διαβαστεί¨της Βασιλικής Κάργας

http://www.mikrosanagnostis.gr/library/pageflip15/Default.html

και έπειτα ζωγράφισαν ότι τους άρεσε
Ζητήσαμε από το κάθε παιδί να φέρει στο σχολείο το αγαπημένο του βιβλίο ....
Τα τοποθετήσαμε στη βιβλιοθήκη μας για να μπορούμε όλοι να τα ξεφυλλίσουμεΈπειτα το κάθε παιδί παρουσίασε στους συμμαθητές του το βιβλίο του!!!
Φτιάξαμε τους δικούς μας σελιδοδείκτες όπου πάνω γράψαμε τί μπορώ να κάνω με ένα βιβλίο.....Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου