Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Αυγομαχίες

Αυγομαχίες


Το Νηπιαγωγείο μας, στο πλαίσιο αναβίωσης των εθίμων του Πάσχα, συμμετέχει στις 2ες Αυγομαχίες Προσχολικής Αγωγής, που διοργανώνει η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ροδόπης. Πρόκειται για την αναβίωση του ποντιακού εθίμου των «Αυγομαχιών», δηλαδή  για έναν διαγωνισμό τσουγκρίσματος αυγών, στον οποίο τα παιδιά συμμετέχουν με  βρασμένα κόκκινα αυγά, αποκλειστικά  κότας.
Οι «Αυγομαχίες» πραγματοποιήθηκαν σήμερα και στα τρία τμήματα του νηπιαγωγείου και αναδείχτηκαν τρεις νικητές, ένα ςαπό κάθε τμήμα. Συγκεκριμένα κάθε νήπιο συμμετείχε στο διαγωνισμό με 6 κόκκινα αυγά.Τα νήπια χωρίστηκαν σε δύο ομάδες 

1o ΤΜΗΜΑ

1η ομάδα
2η ομάδα
και εκ περιτροπής ένας από κάθε ομάδα τσούγκριζε ένα αυγό με τους υπόλοιπους. Ο ενθουσιασμός και η αγωνία των νηπίων ήταν μεγάλη.






Σιγά σιγά τα αυγά έσπαγαν και μείνανε οι τελευταίοι διαγωνιζόμενοι

Τελικός αγώνας
 Νικητής αναδείχτηκε από το πρώτο τμήμα ο Αχιλλέας και παρέλαβε το βραβείο του.



2o ΤΜΗΜΑ

Έτοιμοι οι διαγωνιζόμενοι στις θέσεις τους



Οι "αυγομαχίες" ξεκινούν





Οι τρεις νικητές στην τελική αναμέτρηση

 Νικητής του τμήματός μας ο Νικόλας.
 Συγχαρητήρια!!!

3ο ΤΜΗΜΑ
και οι αυγομαχίες συνεχίστηκαν και στο τρίτο τμήμα....







Νικήτρια η Ιωάννα






Οι νικητές κάθε τμήματος, θα διαγωνιστούν στις τελικές «Αυγομαχίες», που θα γίνουν την Τετάρτη 5 Απριλίου 2017 και ώρα 10:30 το πρωί, στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής.
Στις τελικές «Αυγομαχίες» τα αυγά, που πρέπει να είναι αποκλειστικά κότας, θα ελεγχθούν από την Επιτροπή Αυγομάχων του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποντίων Θρυλορίου, η οποία θα αναλάβει και την διεξαγωγή των «Αυγομαχιών». Οι τρεις πρώτοι νικητές του τελικού θα κερδίσουν κύπελλα, χορηγία του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς». Ο αριθμός των αυγών με τα οποία τα παιδιά θα συμμετάσχουν στις τελικές «Αυγομαχίες» είναι 10 βρασμένα άσπρα αυγά. 

Καλή τους επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου