Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

Ο Άκης Ποδηλατάκης συμβουλεύει....... ένα animation από τα παιδια του νηπιαγωγείου

Στο πλαίσιο του προγράμματος "Ποδηλατώ - Το περιβάλλον αγαπώ" της Δ/νσης Π.Ε. Ροδόπης στο οποίο συμμετέχει το νηπιαγωγείο μας. Αρχικά τα νήπια παρακολούθησαν αρκετές ταινίες animation που είχαν δημιουργηθεί από παιδιά νηπιαγωγείου προκειμένου να έρθουν σε μία  πρώτη επαφή  με το αντικείμενο. Αποφάσισαν να  δημιουργήσουν ένα animation για την ασφαλή οδήγηση του ποδηλάτου. Συγκεριμένα χωρίστηκαν σε 4 ομάδες, στην ομάδα των σκηνικών, στην ομάδα κατασκευής των ηρώων του animation, στην ομάδα ηχογράφησης και στην ομάδα φωτογράφησης. Για τη δημιουργία του animation συνεργάστηκαν τα νήπια και των τριών τμημάτων του νηπιαγωγείου.
Ειδικότερα η ομάδα κατασκευής των ηρώων έφτιαξε με πλαστελίνη τους πρωταγωνιστές της ταινίας.
 Η ομάδα των σκηνικών με κολάζ και ζωγραφική έφτιαξε τα σκηνικά.


Σε μεταγενέστερο χρόνο πραγματοποιήθηκε η φωτογράφηση των ηρώων αφού δόθηκαν οι κατάλληλες οδηγίες και έγινε επίδειξη χρήσης της φωτογραφικής μηχανής. Κάθε νήπιο μετακινούσε τις φιγούρες πάνω στη μακέτα και τις φωτογράφιζε σταδιακά. 





Ακολούθως ηχογράφησαν τους κανόνες ασφαλούς οδήγησης στο λογισμικό επεξεργασίας ήχου Audacity και τοποθέτησαν τις εικόνες στο λογισμικό επεξεργασίας βίντεο Windows movie maker. Το αποτέλεσμα  που προέκυψε καταπληκτικό. Τίτλος της ταινίας "Ο Άκης Ποδηλατάκης συμβουλεύει..."


Οι κατασκευές των νηπίων στο πλαίσιο του προγράμματος εκτίθενται στις 6 και 7 Ιουνίου στο χώρο της Καπναποθήκης. Εγκαίνια της έκθεσης Τρίτη 6 Ιουνίου, ώρα 19.00μ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου