Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2019

Πρόγραμμα European Christmas Tree Decoration Exchange 2019

Το σχολείο μας φέτος συμμετέχει στο European Christmas Tree Decoration Exchange, ένα πρόγραμμα ανταλλαγής χριστουγεννιάτικων στολιδιών (και όχι μόνο αφού κάθε χώρα μας στέλνει και κάποιες πληροφορίες για τις χριστουγεννιάτικες παραδόσεις της) του Europe Direct Ξάνθης. Τα παιδιά εργάστηκαν πάνω στην κατασκευή χριστουγεννιάτικων στολιδιών, τα οποία ταχυδρομήσαμε ήδη σε σχολεία τουλάχιστον δέκα ευρωπαϊκών χωρών! Μάλιστα αρχίσαμε να παραλαμβάνουμε τα πρώτα μας δέματα από Αυστρία, Ιταλία, Γαλλία και από τη δική μας Κρήτη!



Το άνοιγμα των πακέτων που λαμβάναμε, αποτέλεσε μία πολύ όμορφη διαδικασία, καθώς τα παιδιά ανυπομονούσαν να δουν τι κρύβουν τα πακέτα! Κάθε φορά που ανοίγαμε ένα γράμμα, βρίσκαμε τη χώρα στον πολιτικό χάρτη της Ευρώπης και τη μαρκάραμε με ένα αστεράκι. Στον πολιτιστικό χάρτη της Ευρώπης που είχαμε δίπλα, βλέπαμε τα αξιοθέατα κάθε χώρα ή κάποια χαρακτηριστικά της που ξεχώριζαν.


Μάλιστα για κάποιες χώρες προλάβαμε (εν μέσω και χριστουγεννιάτικων προετοιμασιών) να εμβαθύνουμε περισσότερο.


Συζητήσαμε για την ευρωπαϊκή ένωση και κάναμε διάφορες διαθεματικές δραστηριότητες με τις σημαίες των χωρών της


Στολίσαμε όλοι μαζί το δέντρο του σχολείου με τα στολίδια που παραλάβαμε, αλλά και το δέντρο της τάξης με τις σημαίες των χωρών που ανταλλάξαμε στολίδια!


Κατατάξαμε και αναρτήσαμε σε ένα συνολικό πίνακα τις κάρτες, τις επιστολές και τις πληροφορίες που μας έστειλε κάθε χώρα.


Ένα πραγματικά πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα, το οποίο αντιμετωπίσαμε όλοι με πολύ ενθουσιασμό!Κατά τη διάρκειά του, ελπίζουμε ότι δεν επιτεύχθηκαν μόνο οι διάφοροι γνωστικοί στόχοι, αλλά και ότι βάλαμε ένα λιθαράκι στην κατανόηση ότι είμαστε μέλη ενός ευρύτερου συστήματος που το ενώνουν πολλά κοινά, εκτός από διαφορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου