Δευτέρα 11 Μαΐου 2020

ETWINNING ΕΡΓΟ "ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ...ΜΑΖΙ"-15η ΑΠΟΣΤΟΛΗ: "Το Μουσείο Των Μουσείων"

Παιδιά, σε λίγες μέρες θα γιορτάσουμε την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων. Τι θα λέγατε, λοιπόν, για μια συναρπαστική αποστολή στο Μουσείο; 

Θα χρειαστείτε το μαγικό εισιτήριο για να μπείτε μέσα και να ακολουθήσετε με προσοχή τις οδηγίες της Αποστολής. 

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ

1) ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΓΡΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΚΡΥΜΜΕΝΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ.

Για να μπείτε στο Μουσείο, πρέπει πρώτα να βρείτε το μυστικό στοιχείο που κρύβεται στο εισιτήριό σας.

ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ

Πώς; Μπορείτε να ζωγραφίσετε μια διαφάνεια ή μια ζελατίνα κόκκινη και να την τοποθετήσετε μπροστά από το τετράγωνο της κρυμμένης εικόνας του εισιτηρίου σας, ώστε να μπορέσει να αποκαλυφθεί το κρυμμένο αντικείμενο (θα προσπαθήσετε να καταλάβετε το αντικείμενο από το περίγραμμα), κάπως έτσι:


2) ΠΑΙΞΤΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ:
Το παιχνίδι δημιούργησε η ιδρύτρια του έργου Mαρίνα Ζαχαριά και μπορείτε μα το βρείτε: εδώ.

Για να το ολοκληρώσετε πρέπει να βρείτε τον μυστικό κωδικό ο οποίος υπάρχει κρυμμένος σε έναν πίνακα.

3) ΨΑΞΤΕ ΓΙΑ ΠΑΛΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΛΛΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ.

Στείλτε φωτογραφίες από κάτι παλιό που έχετε στο σπίτι. Μπορεί να είναι ένα οποιοδήποτε αντικείμενο, κάτι που το έφτιαξε η γιαγιά σας παλιά, κάποιο παλιό παιχνίδι ή οτιδήποτε κρίνετε εσείς ότι θα θέλατε να το εκθέσουμε στο Μουσείο.  Μπροστά από το αντικείμενο θα τοποθετήσετε μια ταμπελίτσα με το όνομά του και λίγα λόγια για αυτό. Στη συνέχεια θα το φωτογραφίσετε και θα το στείλετε στο ionasp7@gmail.com ή στον τοίχο του lino που ακολουθεί (επιλέγετε μεγάλο μέγεθος εικόνας - large και frame για να μπορείτε να γράψετε κάτι - διαφορετικά δεν θα φαίνεται καθαρά και δεν δυστυχώς δεν υπάρχει η δυνατότητα επεξεργασίας της φωτογραφίας στο lino από εμάς).

Σας παρακαλούμε να είναι ευδιάκριτο το όνομα του αντικειμένου και η σύντομη περιγραφή του.

Οι φωτογραφίες σας να αποσταλούν το αργότερο μέχρι και την Πέμπτη ώστε η ομάδα των σχολείων στην οποία ανήκει και το δικό μας, να έχει χρόνο να τις επεξεργαστεί για να δημιουργηθεί ένα Ψηφιακό Συνεργατικό Μουσείο. 

Ο ΤΟΙΧΟΣ ΤΟΥ LINO

"ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΩΝ ΜΟΥΣΕΙΩΝ"

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου