Τρίτη 5 Μαΐου 2020

ETWINNING ΕΡΓΟ: "ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ...ΜΑΖΙ"- ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ

Στις 10 Μαϊου γιορτάζουν οι Μανούλες και ο φίλος μας ο Άκης ο Σπιτάκης θέλει την βοήθειά μας για να φτάξει την τέλεια συνταγή για την καλύτερη ΜΑΝΟΥΛΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!! Φυσικά καλύτερη μανούλα του κόσμου μπορεί να είναι και η ΓΙΑΓΙΑ ΜΑΣ, γιατί  κι αυτή μαμά είναι! Και μάλιστα όπως λένε και οι σοφοί που ξέρουν πολλά: "Η ΓΙΑΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΜΑΜΑ"!!!
Τι λέτε να τον βοηθήσουμε;
 Ας δούμε, λοιπόν, τι πρέπει να κάνετε βήμα-βήμα.

1. Δείτε πρώτα το παρακάτω βίντεο που δημιουργήθηκε από τις ιδρύτριες του έργου



2. Διαβάστε με προσοχή την επιστολή της νέας αποστολής του έργου

 3. Πολύ διάσημοι ζωγράφοι ασχολήθηκαν με το θέμα αυτό και δημιούργησαν υπέροχους πίνακες ζωγραφικής για τη μαμά. Παίξτε το παρακάτω παιχνίδι που δημιούργησε για το έργο η αξιόλογη συνάδελφος Καλλιόπη Παπουτσάκη, για να  ανακαλύψετε κι εσείς ένα συστατικό που κάνει μια μαμά/γιαγιά μοναδική, υπέροχη, την καλύτερη του κόσμου. Έτσι γράφοντας ο καθένας ένα συστατικό για τη συνταγή της καλύτερης μαμάς θα φτιάξουμε τη δική μας "μυστική συνταγή της καλύτερης μαμάς/γιαγιάς".  
Κάποιος μεγάλος θα γράψει το συστατικό/υλικό εδώ:http://meetingwords.com/0eCAAHzeGT
και εσείς τα παιδιά θα ζωγραφίσετε αυτό το υλικό/συστατικό και θα ανεβάσετε τη φωτογραφία μαζί με το δικό σας έργο τέχνης! Ένα πορτρέτο της δικής σας μαμάς ή γιαγιάς μανούλας, που πάνω του θα γράψετε "σ' αγαπώ". ΑΡΑ ΔΥΟ ΖΩΓΡΑΦΙΕΣ! 
Επιπλέον, όποιος θέλει μπορεί να ηχογραφήσει μια πρόταση με το υλικό του, η οποία θα προστεθεί στο βίντεο που θα δημιουργηθεί για τη γιορτή της μητέρας. Ελπίζω να ολοκληρώσετε την αποστολή μέχρι την Παρασκευή ώστε το Σάββατο να γίνει το βίντεο και να αναρτηθεί.



4. Ακούστε το παραμύθι "κι εγώ σ΄αγαπώ" που έγραψε και αφηγείται για όσους συμμετέχουν στο έργο η Νίνα Ζαφειρίου και μάθετε κι εσείς να γράφετε το "σ΄αγαπώ"


 5. Παίξτε το παιχνίδι που δημιουργήθηκε για το παραμύθι και βάλτε στη σωστή σειρά τις εικόνες της ιστορίας.




 6. Μπορείτε, επίσης, να δείτε το υπέροχο genial.ly της συναδέλφου Θεοδώρας Αναγνωστοπούλου που έφτιαξε και μοιράστηκε μαζί μας, για να το απολαύσουν όλα τα παιδιά που συμμετέχουν στο έργο.


7. Τις ζωγραφιές σας θα τις ανεβάσετε στο παρακάτω LINO (προσοχή στο lino επιλέγετε πάντα μεγάλο μέγεθος και frame ώστε να φαίνεται μεγάλη η εικόνα):
ο τοίχος του lino

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου