Τετάρτη, 2 Μαΐου 2018

Επίσκεψη στον οδοντίατρο

Στο πλαίσιο του προγράμματος "Τρώω υγιεινά, γυμνάζομαι συχνά" επισκεφτήκαμε ένα οδοντιατρείο προκειμένου να μάθουμε πως να φροντίζουμε τα δόντια μας, να εξοικειωθούμε με το χώρο του οδοντιατρείου και να γνωρίσουμε τα εργαλεία που χρησιμοποιεί.
Χαμογελαστή και καλοσυνάτη μας περίμενε  η κα. Ντία.
μας έδειξε το σωστό τρόπο βουρτσίσματοςτα εργαλεία που χρησιμοποιεί

Δοκιμάσαμε τη "μαγική καρέκλα"
Απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις μας, μας έδωσε μερικά υλικά για να δημιουργήσουμε και εμείς οδοντιατρείο στην τάξη μας καθώς αυτή την επιθυμία εξέφρασαν τα νήπια.
Επιστρέφοντας στο σχολείο μας ζωγραφίσαμε το οδοντιατρείο που επισκεφτήκαμε. Η επίσκεψή μας ήταν μία μοναδική εμπειρία που βοήθησε στη μείωση του φόβου των νηπίων για τον οδοντογιατρό.
Μετά την επίσκεψη στον οδοντίατρο επίθυμία των νηπίων ήταν να μεταμορφώσουμε τη γωνιά του κουκλόσπιτου σε οδοντιατρείο. Τι χρειαζόμαστε ;
- Εργαλεία, κλίβανος, προβολέας, οθόνη, πρόπλασμα δοντιών, γάντια, ποτηράκι, μάσκα, ατζέντα για να σημειώνει τα ραντεβού, αίθουσα αναμονής, ταμπέλα κλπ.
Αμέσως ξεκινήσαμε την κατασκευή των υλικών που θα μας χρειαστούν
κατασκευή κλιβάνου


εργαλεία

πινακίδα οδοντιατρείου

τοποθετούμε την πινακίδα στο οδοντιατρείο
και το παιχνίδι άρχισε. Με κλήρωση επιλέχτηκε ο οδοντίατρος. Ο πρώτος πελάτης κατέφθασε στο οδοντιατρείοΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου