Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019

Από την τελεία στους διάσημους ζωγράφους και στα σχήματα.

Το εικαστικό μας ταξίδι που είχε ξεκινήσει από την τελεία και μας βοήθησε να ανακαλύψουμε τις γραμμές και τον μαγικό κόσμο των χρωμάτων, μας οδήγησε σε διάσημα έργα ζωγράφων με θέμα τα σχήματα. Γνωρίσαμε έργα των Kadinsky, Klee, Modrian, Akimoto. Προσεγγίσαμε τις ιδιότητες των βασικών σχημάτων ώστε να τα αναγνωρίζουμε, να τα διακρίνουμε από 'ενα σύνολο σχημάτων και να τα αναπαράγουμε. Αφήσαμε την φαντασία μας να μεγαλουργήσει και δημιουργήσαμε εικόνες συνδυάζοντας σχήματα μεταξύ τους.
Με αφορμή τον πασίγνωστο πίνακα του Kadinsky "Μελέτη χρώματος. Τετράγωνα με Κύκλους",(1913)


και το έργο του "Σύνθεση VIII", (1923) που ήταν αυτό που μας οδήγησε από την τελεία στις γραμμές, τα χρώματα, τους ομόκεντρους κύκλους και την ιδέα να δημιουργήσουμε την εικαστική ιστορία το "Ταξίδι μιας τελείας",



αξιοποιήσαμε τους πολύχρωμους ομόκεντρους κύκλους που είχαν δημιουργήσει τα παιδιά και αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε το "Δέντρο του Καντίνσκι" που το στολίσαμε μοναδικά!


Και επειδή μας άρεσαν οι πολύχρωμοι κύκλοι μας και θελήσαμε να παίξουμε λιγάκι, μας ήρθε η ιδέα να δημιουργήσουμε κύκλους με τυπώματα διαφόρων μεγεθών και χρωμάτων σαν φούσκες που τις δημιουργούμε εμείς φυσώντας.



Συνεχίσαμε μελετώντας έργα των:
Akimoto, που μας βοήθησαν να γνωρίσουμε τα τρίγωνα


Εντοπίσαμε, λοιπόν, σε ένα φύλλο τρίγωνα μεγάλα, μικρά και τα χρωματίσαμε και ιδού το αποτέλεσμα...


Modrian, και διακρίναμε τις διαφορές μεταξύ τετραγώνων και ορθογωνίων παραλληλογράμμων











Malevich,


Klee, που πυροδότησαν τη φαντασία μας και αποτέλεσαν έμπνευση για δημιουργία.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου