Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020

Ανακύκλωση - HELMEPA JUNIOR 2020- E-TWINNING PROJECT "CHILDREN KEEP UP WITH THE SY(STEM)

Το σχολείο μας φέτος συμμετέχει στο περιβαλλοντικό πρόγραμμα της Παιδικής Helmepa 2019-2020:   "Βουτιά στον Ωκεανό" από την Ελληνική Εταιρείας Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (HELMEPA). Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δράσεις ευαισθητοποίησης για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος αναφορικά με τη ρύπανση, την κλιματική αλλαγή, τη βιοποικιλότητα και την προστασία των οικοσυστημάτων.
Ξεκινήσαμε με τις δράσεις που αφορούν την Ανακύκλωση και την Μείωση Απορριμάτων (Δραστηριότητες 25 & 26 από το https://helmepajunior.wordpress.com).

Συζητήσαμε για τη σημασία της Ανακύκλωσης, διαχωρίσαμε τα απορρίμματα ανάλογα με το υλικό τους, επισκεφτήκαμε τον Κάδο Ανακύκλωσης της γειτονιάς μας, καθιερώσαμε κάδο ανακύκλωσης μέσα στην τάξη. 

Κατασκευάσαμε μία καρότσα για το beebot μας, το οποίο μετά προγραμματίζαμε να μαζεύει τα ανακυκλώσιμα υλικά και τα ρίχναμε στον ανάλογο κάδο.


Παίξαμε παιχνίδια διαχωρισμού απορριμμάτων στον διαδραστικό πίνακα και συμμετείχαμε στο παγκόσμιο διαδικτυακό παιχνίδι ερωτήσεων που προτείνεται από τη σελίδα της helmepa junior. Πήραμε 44 από τους 45 συνολικά πόντους, καθόλου άσχημα!!!


Εν όψει Αποκρεών, κατασκευάσαμε κλόουν από παλιά DVD (Trash art).


Συμμετείχαμε στο διαγωνισμό αφίσας της Helmepa junior με τίτλο: "Αγαπάμε τον πλανήτη, το γαλάζιο μας το σπίτι". (Καλή μας τύχη!!!)



Παρακολουθήσαμε τηλεοπτικό σποτ "Όχι πλαστικά, όχι σκουπίδια σε θάλασσες και ακτές"

https://www.youtube.com/watch?v=gpajVe1ssNg


 και βοηθήσαμε το γλάρο να μας και ψαρέψαμε σκουπίδια από τη θάλασσα!









































Μιλήσαμε για τα απειλούμενα θαλάσσια είδη στην Ελλάδα και παίξαμε διάφορα παιχνίδια στον υπολογιστή για να τα γνωρίσουμε.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου