Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

ETWINNING ΕΡΓΟ: "Μένουμε σπίτι...μαζί"- 3η ΑΠΟΣΤΟΛΗ/ΠΡΟΚΛΗΣΗ: ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΤΟΝ ΑΚΗ ΤΟΝ ΣΠΙΤΑΚΗ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΤΟ ΛΕΞΙΚΟ ΤΟΥ

Η τρίτη πρόκληση έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου.   

  •   Ο Άκης ο Σπιτάκης έχασε το λεξικό του. Βοηθήστε τον να φτιάξει ένα καινούριο. Το δικό μας Νηπιαγωγείο διάλεξε να τον βοηθήσει με το γράμμα Φφ. Παιδιά από άλλα Νηπιαγωγεία της χώρας μας θα αναλάβουν τα υπόλοιπα γράμματα της αλφαβήτας.

     Η 3η ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΜΑΣ

    Πρώτα παρακολουθήστε για να καταλάβετε το μήνυμα που θα σας δώσει βίντεο που ακολουθεί. Μετά μέσα από μια εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας, δείτε πάλι το βιντεάκι και μετατρέψτε το κινητό ή το τάμπλετ της μαμάς ή του μπαμπά σε μεγεθυντικό φακό. Μέσα από αυτό εξερευνήστε το σπίτι σας για να ανακαλύψετε και να φωτογραφίστε ένα αντικείμενο που ξεκινά από το γράμμα της Φ,φ της αλφαβήτας. Μόλις το ανακαλύψετε γράψτε όπως μπορείτε το όνομά του αλλά και το δικό σας στην άκρη μιας καρτέλας και τοποθετήστε την μπροστά του, ώστε να φαίνεται καλά.

      

  • Στη συνέχεια, ανεβάστε τις φωτογραφίες με το όνομά σας, στον τοίχο του παρακάτω link: "ο τοίχος του Φφ", ή, αν δυσκολευτείτε, στη διεύθυνση email: ionasp7@gmail.com, ώστε να δημιουργήσουμε, όλα τα Νηπιαγωγεία που συνεργαζόμαστε στο project αυτό, ένα Συνεργατικό Λεξικό. Τέλεια ιδέα, εεε!

     

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Στη φωτογραφία πρέπει το παιδί να γράψει τη λέξη του αντικειμένου, όπως μπορεί, σε μια καρτέλα και να την τοποθετήσει σε εμφανές σημείο.

     

    Η εφαρμογή της επαυξημένης πραγματικότητας βρίσκεται στο παρακάτω link:

    https://mtvrs.io/ArtisticScalyMoose?fbclid=IwAR0K2f8LzPmnAav12c3RikjvhV1

  • Οδηγίες: Κατεβάζετε την εφαρμογή που σας ζητείται (μπείτε στο παραπάνω link από κινητό ή τάμπλετ, ώστε να χρησιμοποιηθεί ως μεγενθυντικός φακός) και ακολουθείτε τις οδηγίες. Πατάτε πάνω στο εικονίδιο και ξεκινά η προβολή. Αν ακούτε, αλλά δεν βλέπετε, γυρίστε το τηλέφωνό σας δεξιά ή αριστερά μέχρι να εντοπίσετε τους ήρωες. Υπάρχουν τρεις σκηνές. Για να μεταφερθειτε στην επόμενη πατάτε ΕΠΟΜΕΝΟ ή ΒΙΝΤΕΟ.  

    ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ ΚΟΛΑΖ ΓΙΑ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ Φ
    ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΙΔΙΑ! ΕΙΣΤΕ ΦΟΒΕΡΟΙ ΕΞΕΡΕΥΝΗΤΕΣ! 
    ΔΕΙΤΕ, ΛΟΙΠΟΝ, ΤΙ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΤΕ!



    • Οι φωτογραφίες σας έγιναν memory game. Μπορείτε να παίξετε εδώ.

    • Το κολάζ έγινε puzzle

     
    • και ένα ακόμη παιχνίδι που φτιάχτηκε με αγάπη για εσάς: Βάλε την κάθε εικόνα στη φωλίτσα με το γραμματάκι της,  εδώ ή παρακάτω:



    • Και λίγη ακόμη εξάσκηση και παιχνίδι  με τα γράμματα
    1.με το γράμμα Φφ στον παρακάτω σύνδεσμο:"αντιστοίχησε τη λέξη με την εικόνα" 
    2.γράψε λέξεις από Φφ, της Κατερίνας Γαστεράτου
    3.με όλα τα γράμματα, της Κατερίνας Κατσαγκόλη: "παίξε με τα γράμματα"
    4.παιχνίδι για το γράμμα Τ
    5.κρεμάλα με τα παραμύθια
    6."Είστε καλοί πράκτορες; Για να το μάθετε δεν έχετε παρά να σκρατσάρετε. Ο Άκης ο Σπιτάκης ζητάει τη βοήθειά σας για να σπάσει τον κώδικα. Αν τα καταφέρετε σας περιμένει μια έκπληξη", της Ευγενίας Τσακίρη



    7. Ένωσε την εικόνα με το σωστό γράμμα, της Κατερίνας Μπιρμπίλη, παρακάτω:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου