Τετάρτη 8 Απριλίου 2020

ETWINNING ΕΡΓΟ: "Μένουμε σπίτι...μαζί" - 7η ΑΠΟΣΤΟΛΗ/ΠΡΟΚΛΗΣΗ: ΤΑ ΑΙΝΙΓΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ!

Αγαπημένα μας παιδιά, το Πάσχα πλησιάζει και παρά τα εμπόδια που μας βάζει ο κορονοϊός, εμείς περιμένουμε τις γιορτές με μεγάλη χαρά και ανυπομονησία! Βέβαια, δεν ξεχνάμε να είμαστε δημιουργικοί και πάλι μαζί από το σπίτι και για τη μεγάλη, λαμπρή γιορτή του Πάσχα! Γι' αυτό θα ακολουθήσουν μια σειρά από δραστηριότητες που θα λατρέψετε!


Επίσης, να σας ενημερώσουμε ότι εκτός από το ETWINNING πρόγραμμά μας, το οποίο θα τρέχει και θα πρέπει να είστε συντονισμένοι ώστε να ενημερώνεστε για να ανταποκρίνεστε στις ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ/ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ, θα δείτε ότι στις σελίδες του ιστολογίου μας (αυτές που εμφανίζονται το πάνω μέρος του υπολογιστή σας) θα προστεθεί μια νέα σελίδα/ενότητα που ονομάζεται: "ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ". Εκεί θα αναρτώνται links και υλικό - είτε δικό μας είτε άλλων - σχετικό με πασχαλινές δραστηριότητες ποικίλου περιεχομένου που αφορούν σε όλα τα επιστημονικά πεδία,  όπως: ζωγραφική, εκπαιδευτικά ψηφιακά παιχνίδια, puzzles, φύλλα εργασίας γλώσσας-μαθηματικών, λογοτεχνία. Η σελίδα αυτή θα ανανεώνεται με υλικό και ιδέες που θα σας κρατήσουν συντροφιά καθ όλη τη διάρκεια των γιορτών.

Οι πασχαλινές Αποστολές μας θα είναι αρκετές! Εξοπλιστείτε με κέφι, διάθεση, φαντασία και απογειώστε τη δημιουργικότητά σας! Να είτε σε ετοιμότητα ώστε να ανταποκρίνεστε εγκαίρως. Όταν τελειώσουν όλες οι αποστολές θα δημιουργήσουμε το βιβλίο του Πάσχα του Νηπιαγωγείου μας.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΜΑΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ΣΤΟ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΟ GENIAL.LY δημιουργημένο από τις υπεύθυνες του πρότζεκτ.
Εμείς, όμως, θα τις διεκπεραιώνουμε σταδιακά:


ΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ!!!
Η δράση που ακολουθεί αποτελεί την 7η ΑΠΟΣΤΟΛΗ μας και είναι ένα παιχνίδι αινιγμάτων που θα καταλήξει σε μια διασκεδαστική συνταγή με πασχαλινά κουλουράκια, λαζαράκια ή/και τσουρεκάκια! Όλοι σας αγαπάτε τη μαγειρική και τις νοστιμιές! 
Ήρθε η ώρα, λοιπόν, να ξεκινήσουμε μαζί, τις πασχαλινές μας προετοιμασίες!

Ακούστε προσεκτικά τον Λαγό του Πάσχα και αφού λύσετε τα αινίγματα και τους γρίφους που σας βάζει...θα βρείτε όλα εκείνα τα υλικά που χρειάζεστε για να προχωρήσετε στη συνταγή σας. Φυσικά, στη δραστηριότητα αυτή χρειάζεστε τη βοήθεια ενός μεγάλου. Αν τα υλικά που θα βρείτε από τα αινίγματα δεν υπάρχουν στο σπίτι, σημειώστε τα σε ένα χαρτί και φτιάξτε μια λίστα με ψώνια για να τα προμηθευτείτε. Μετά προχωρήστε στην εκτέλεση της συνταγής σας (στην οποία, φυσικά, μπορείτε εσείς να προσθέσετε έξτρα υλικά ή και να μην χρησιμοποιήσετε κάποια). Επίσης, αντί για τα απλά κουλουράκια μπορείτε να φτιάξετε τα παραδοσιακά λαζαράκια! Ή ακόμη και νόστιμα τσουρεκάκια!
Περιμένουμε τις φωτογραφίες σας (2 από τον καθένα: μία κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης και μία με το τελικό αποτέλεσμα). 
ΠΡΟΣΟΧΗ: Κρυμμένα προσωπάκια στις φωτογραφίες και μην ξεχνάτε το όνομά σας όταν θα τις ανεβάσετε στον τοίχο του Lino παρακάτω ή στο: ionasp7@gmail.com:


Ιδέες και για συνταγές, κάποιες νηστίσιμες:

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ







ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ

ΛΑΖΑΡΑΚΙΑ



Ας ακούσουμε και μερικές μικρές ιστορίες και έθιμα για το Πάσχα:
  • Μικρές ιστορίες και παιχνίδι από τη συνάδελφο Μαρίνα Ζαχαριά

ΕΘΙΜΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 
 
Παρακάτω ακούτε προσεχτικά τον Λαγό και προχωράτε βήμα βήμα πατώντας το βελάκι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου