Τρίτη 14 Απριλίου 2020

ETWINNING ΕΡΓΟ: "Μένουμε σπίτι ... μαζί" 8η ΤΡΙΠΛΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΠΑΙΔΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ και ΕΘΙΜΑ

Συνεχίζουμε με κέφι να σας κρατάμε συντροφιά στο σπίτι και κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα!
Έτσι, όταν τελειώσετε με ΟΛΕΣ τις πασχαλινές αποστολές, ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ, θα μπορέρουμε να δημιουργήσουμε μαζί το Βιβλίο του Πάσχα με ΟΛΑ σας τα έργα.
Γι΄αυτό συνεχίζουμε με τις Πασχαλινές μας Αποστολές και τριπλή αποστολή η σημερινή. Μετά τις συνταγές σειρά έχει η η Παιδική Λογοτεχνία και η Λαϊκή μας Παράδοση με τά έθιμά μας.
ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Ξεκινήστε σήμερα, γιατί τη Μ. Πέμπτη σας περιμένουν νέες αποστολές. Τι? ΒΑΨΙΜΟ ΑΥΓΩΝ-ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΜΕ ΑΥΓΑ-ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΥΧΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΜΠΡΟ ΤΟΝ ΤΣΟΦΛΗ. Οπότε, προετοιμαστείτε και γι΄αυτή την αποστολή που θα ακολουθήσει!

ΟΔΗΓΙΕΣ
Α)ΠΑΙΔΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Θα διαβάσετε και θα ακούσετε δύο όμορφα ποιήματα από δύο διαφορετικές συγγραφείς, που γράψαν ειδικά για εμάς. Εσείς, αφού ακούσετε προσεκτικά, θα φτιάξετε υπέροχες εικόνες στο μυαλό σας και στη συνέχεια θα διαλέξετε την εικόνα από κάθε ποίημα που σας άρεσε περισσότερο για να τις ζωγραφίσετε. Άρα, θα κάνε δύο ζωγραφιές, μία για κάθε ποίημα. Μην ξεχάσετε να γράψετε το όνομά σας και για ποιο από τα δύο ποιήματα είναι η κάθε ζωγραφιά. Επίσης, στείλτε μας κι ένα ηχητικό μήνυμα/ευχή για τις γιορτές ώστε να ενσωματωθεί κι αυτό μαζί με τη ζωγραφιά σας στο Βιβλίο του Πάσχα.

1. ΠΟΙΗΜΑ "ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΣΧΑ" της Ιωάννας Κυρίτση Τζιώτη


2."ΠΑΣΧΑΛΙΑ ΚΑΙ ΠΑΣΧΑΛΙΤΣΑ",της Εύης Τσιτιρίδου μια έμμετρη απόδοση της ιστορίας της Λότη Πέτροβιτσς Ανδρουτσοπούλου

Ακούστε το ποίημα εδώ:


Στον ελεύθερο χρόνο σας μπορείτε να ακούστε και άλλες πασχαλινές ιστορίες που σας έχουμε προσθέσει στο Genial.ly του πρότζεκτ, όπου υπάρχουν συγκεντρωμένες όλες οι πασχαλινές αποστολές και το υλικό μας, όπως ξαναείπαμε και στην προηγούμενη αποστολή μας. Οπότε, μπορείτε να ξεκινήσετε και τις άλλες αποστολές (κατασκευές, βάψιμο και πειράματα αυγών, να ακούσετε τον Λάμπρο τον Τσόφλη), αν θέλετε από τώρα, ώστε να προλάβετε μέχρι την επόμενη εβδομάδα που θα πρέπει να έχουμε τελειώσει κσι συγκεντρώσει όλες τις εργασίες ώστε να γίνουν ένα ωραίο μεγάλο βιβλίο, που θα το μοιραστούμε με όλα τα υπόλοιπα σχολεία.
Επίσης, μπορείτε να μάθετε τα κάλαντα του Λαζάρου και να παίξετε ψηφιακά παιχνίδια. Πολύ υλικό θα βρείτε και στην ενότητα της ιστοσελίδας μας "ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ".

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΤΑ ΕΙΚΟΝΙΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΕΣΑΣ


Β)ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΕΘΙΜΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ
Δείτε τον χάρτη της Ελλάδας στον οποίο συγκεντρώσαμε όλα τα έθιμα από όλους τους τόπους των σχολείων που συμμετέχουν το πρότζεκτ αυτό. Εσείς, αν γνωρίζετε κάποιο έθιμο ζητήστε από έναν μεγάλο να το γράψει και εσείς να το ζωγραφίσετε. Ο Λάμπρος ο Τσόφλης, το πασχαλινό αυγό, που κάθε χρόνο ταξιδεύει μ΄ένα ποδήλατο την Ελλάδα για να ανακαλύψει τα πασχαλινά έθιμα κάθε τόπου θέλει να φτιάξει ένα μεγάλο βιβλίο! φέτος, όμως δεν μπορεί να ταξιδέψει. Πρέπει, όπως όλοι μας, να μείνει σπίτι. Γι΄αυτό θέλει τη δική σας βοήθεια. Ζητήστε από έναν μεγάλο να σας βοηθήσει. Εκείνος θα γράψει το έθιμο σε μια-δυο σειρές κι εσείς από κάτω θα το ζωγραφίσετε. 
ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΤΟ ΕΘΙΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΟΛΟΙ!!!

 
ΕΔΩ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΘΙΜΑ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ!

Πατήστε πάνω στην εικόνα και μετά σε κάθε κυκλάκι για να δείτε και να μάθετε:

https://www.thinglink.com/scene/1303721740039356418?editor-closed&fbclid=IwAR3Z36SgL3-frsZS_oMKMvb2A-EhWRGO0DOvPysy47XBOHcBOyrsjwZ8MZc


 
Και τις 3 εργασίες σας θα τις στείλετε στο ionasp7@gmail.com ή θα τις ανεβάσετε εδώ:

Δημιουργήθηκε με το Padlet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου