Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ, ΝΑΙ ΣΤΗ ΦΙΛΙΑ .....

6 Μαρτίου Παγκόσμια ημέρα κατά της Σχολικής βίας
Με την προσέλευση των νηπίων έδωσα στα νήπια να χρωματίσουν κόκκινη μία καρδιά. Θα ήταν η καρδιά της Μόνας της χελώνας της ηρωίδας του παραμυθιού που θα διαβάζαμε.
Στη συνεχεια προβάλαμε το παραμύθι  " Η Μόνα  σε καινούριο σχολείο " και το διαβάσαμε.
http://www.mikrosanagnostis.gr/library/pageflip_ekfovismos/Default.html
Κατά τη διάρκεια της ακρόασης του παραμυθιού  τσαλάκωνα την καρδιά της Μόνας κάθε φορά που η Μόνα αισθανόταν άσχημα εξαιτίας των συμμαθητών της. Τα νήπια ανίδεα για αυτό που γινόταν προβληματίστηκαν με το τσαλάκωμα της καρδιάς. Στο τέλος ακολούθησε συζήτηση σχετικά με το τι συνέβηκε στη Μόνα όταν πήγε στο καινούριο σχολείο. Τα παιδιά εντόπισαν τις άσχημες συμπεριφορές των συμμαθητών της Μόνας και ενημερώθηκαν για το τι πρέπει να κάνουν όταν κάποιος τους πληγώνει ή τους ενοχλεί.
Προσπαθήσαμε να κάνουμε την καρδιά της Μόνας όπως ήταν στην αρχή λεία και ίσια. Δυστυχώς όση προσπάθεια και να βάλαμε δεν τα καταφέραμε. Η καρδιά παρέμεινε τσαλακωμένη  γιατί οι λέξεις και οι πράξεις την είχαν πληγώσει και είχαν αφήσει τα σημάδια τους. Αποφασίσαμε να της βάλουμε ¨τσιρότο" όπως είπαν τα παιδιά γιατί όταν χτυπάμε και πονάμε βάζουμε "τσιρότο". Κάθε παιδί κολούσε ένα κομμάτι χαρτοταινίας πάνω στην καρδιά της Μόνας αφού όμως πρώτα ΄έλεγε μία γλυκιά κουβέντα από αυτές που γιατρεύουν τις πληγωμένες καρδιές, την οποία και έγραφα πάνω στην χαρτοταινία.
Στη συνέχεια κατασκευάσαμε μία αφία για την Παγκόσμια ημέρα κατά της σχολικής βίας με ζωγραφιές των παιδιών.

 Ακολούθως κατασκευάσαμε τα ραχιόλια της φιλίας με το σύνθημα "ΟΧΙ ΒΙΑ , ΝΑΙ ΣΤΗ ΦΙΛΙΑ"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου