Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

21 Μαρτίου - Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης και Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού

Με αφορμή το εορτασμό της 21ης Μαρτίου ως Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης και Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Ρατσισμού, διαβάσαμε με τα παιδιά ένα ποίημα που έγραψα ως αφιέρωμα στην ημέρα αυτή και στη διπλή της σημασία. Ένα αφιέρωμα στα ανθρώπινα διακαιώματα και την κοινωνική δικαιοσύνη μέσα από τα αθώα μάτια και την αγνή ψυχή των μικρών παιδιών. Μια φωνή υπέρ της ισότητας και κατά του ρατσισμού. Τα παιδιά του 2ου Ολοήμερου τμήματος επιμελήθηκαν την εικονογράφηση του ποιήματος που στο τέλος έγινε μια μικρή ταινία στο Movie maker.

 

Επιπλέον, προχωρήσαμε και στη αποσαφήνιση των εννοιών "πρόσφυγας" και "προσφυγιά", που τόσο συχνά ακούμε και βιώνουμε στις μέρες μας αλλά και με αφορμή τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης στο σχολείο μας για το σκοπό αυτό ώστε να προσφέρουμε κι εμείς μια μικρή βοήθεια.
Η ανάγνωση του βιβλίου " Η χώρα με τους παράξενους ανθρώπους" του Νικόλα Ανδρικόπουλου μας βοήθησε αρκετά σε αυτό καθώς επίσης και η ταινία "Ειρήνη" - η ιστορία ενός παιδιού πρόσφυγα, που είδαμε στο YouTube : https://youtu.be/WQJhuAfVTqo



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου