Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

Χρώματα κι αρώματα της Άνοιξης

Αφού καλωσορίσαμε την Άνοιξη με τα κάλαντά της, τα "Χελιδονίσματα" - ένα έθιμο που έχει τις ρίζες του στην Αρχαία Ελλάδα κι επιβιώνει μέχρι και σήμερα - και τα τραγουδήσαμε στη γειτονιά μας, κρατώντας τα χελιδόνια που κατασκευάσαμε στο σχολείο,  αναφερθήκαμε και σε ό,τι μας φέρνει στο μυαλό η λέξη Άνοιξη.
Τι λουλούδια, παπαρούνες, ανθισμένες αμυγδαλιές, πουλιά που κελαηδούν, χελιδόνια, ζουζούνια, πεταλούδες και χαρούμενες φωνές παιδιών που παίζουν, τι μασκαράδες και πολύχρωμοι χαρταετοί!
Έτσι φτιάξαμε το ιστόγραμμά μας και η τάξη μας γέμισε από λέξεις και εικόνες γεμάτες χρώματα, αρώματα και ήχους τις Άνοιξης. Ενεργοποιήσαμε λοιπόν, όλες μας τις αισθήσεις και προχωρήσαμε στις πρώτες μας ανοιξιάτικες δημιουργίες.

Τα χελιδόνια για τα"Χελιδονισματά" μας ετοιμάζονται.


Τα κάλαντά μας στη γειτονιά.



Στη συνέχεια αφού είπαμε για το μύθο τις Αμυγδαλιάς, τον ζωγραφίσαμε, τον παιξαμε και φτιαξαμε τις δικές αμυγδαλιές με  μπογιές και γκοφρέ χαρτιά. Ωστόσο δεν χάσαμε και την ευκαιρία για λίγα μαθηματικά. 3+4=?,  2+5= ?, 3+3=?, 4+4=? και άλλα πολλά, λοιπόν. Άσπρα και ροζ ανθάκια βοηθησαν να λύσουμε τα προβλήματά μας και να γεμίσουμε ανάλογα τα κλαδιά μας.



Να και οι όμορφες πεταλούδες  που γέμισαν χρώματα κι έφεραν την Άνοιξη στην τάξη μας.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου